Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:476128
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Butānas karaliste ir Dienvidāzijas valsts, kas atrodas Austrumhimalaju Dienvidu daļā, starp Indiju un Ķīnu. Teritoriju škērso dziļas Bramaputras baseina upju ielejas. Visa valsts ir kalnaina, izņemot apmēram 13 – 16 kilometru platu strēli ar subtropiskiem augiem, pašos valsts dienvidos, kas ir pazīstams, kā Duāras līdzenums. Augstuma starpība starp subtropiskajām ielejām un šļūdoņu klātajām Himalaju augstienēm pārsniedz 7000 metrus.
Butānas tradicionālā ekonomika ir bāzēta uz mežsaimniecību, lopkopību un zemkopību tomēr šīs nozares veido mazāk nekā 50% no IKP, tā kā Butāna tagad ir kļuvusi par elektrības, kuru iegūst ar hidroelektrostacijām, eksportētāju.
Timpu ir valsts galvaspilsēta, kā arī lielākā pilsēta.
Butāna ir viena no izolētākajām nācijām visā pasaulē; valdība regulē ārvalstu ietekmi un tūrismu, lai saglabātu tradicionālo Tibetas Budistu kultūru. Lielākā daļa butāņu seko Drukpa kagyu vai Nyingmapa Tibetas Budisma macībai. Oficiālā valoda ir Dzongokha (Dzonga valoda). Butānu bieži apraksta kā pēdējo tradicionālā Himalaju Budisma kultūras glabātāju.
Butāna ir vēsturiski un kulturāli savienota ar kaimiņieni, Tibetu. Tomēr mūsdienās politiski un ekonomiski valsts ir tuvāka Indijai.
Butānā valda monarhija kopš 1907. gada. Daudzie dzonkhagi bija vienoti Trongsa Penelopa vadība. Tagadējais karalis, Jigme Singye Wangchuks, ir veicis dažus gājienus pretī konstitucionālai valdībai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties