Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:474297
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

7. Rīcība avārijas vai citu ārkārtas situāciju gadījumā
6.1. Avārijas gadījumā visiem būvobjektā strādājošiem ir pienākums:
7.1.1. ja radusies cilvēku veselību un dzīvību apdraudoša situācija, nekavējoties paziņot par to blakus esošajām personām, un atstāt darba vietas pa evakuācijas ceļiem;
7.1.2. nekavējoties paziņot par notikušo tiešajam darbu vadītājam, personai, kura ir atbildīga par darba drošību būvobjektā, darba aizsardzības speciālistam.
7.2. Ja radusies cilvēku veselībai un dzīvībai bīstama situācija, nekavējoties paziņot par to citām blakus esošajām personām un atstāt bīstamo vietu.
7.3. Ja atklāti inženiertehnisko komunikāciju bojājumi, par to nekavējoties jāpaziņo tiešajam darbu vadītājam, personai, kura ir atbildīga par darba drošību būvobjektā, darba aizsardzības speciālistam.
7.4. Ja atklāta elektriskās strāvas noplūde uz elektroierīču, elektroietaišu korpusiem, tad attiecīgā elektroierīce, elektroietaise nekavējoties jāizslēdz un jāatvieno no tīkla, un par atklāto noplūdi jāpaziņo citiem cilvēkiem, kas lieto šīs elektroierīces, elektriskos aparātus, elektroietaises, tiešajam darbu vadītājam vai atbildīgajam par elektrodrošību būvobjektā.
7.5. Ja būvobjektā noticis konflikts, par to nekavējoties jāpaziņo tiešajam darbu vadītājam, personai, kura ir atbildīga par darba drošību būvobjektā, darba aizsardzības speciālistam.
7.6. Ja iegūta jebkāda trauma vai notikusi pēkšņa saslimšana, jāsaņem pirmā palīdzība no citām personām, nepieciešamības gadījumā jāvēršas pie ārsta. Par iegūto traumu vai pēkšņo saslimšanu vai nu pašam traumu guvušajam vai saslimušajam, vai personām, kas sniegušas viņam palīdzību, jāpaziņo cietušā tiešajam darba vadītājam, personai, kura ir atbildīga par darba drošību būvobjektā, darba aizsardzības speciālistam.
7.7. Ja nelaimes gadījums noticis ar citu personu, ja nepieciešams, likvidēt briesmu avotu, sniegt cietušajam pirmo palīdzību. Par notikušo pirmās palīdzības sniedzējiem vai nelaimes gadījuma lieciniekiem jāpaziņo personai, kura ir atbildīga par darba drošību būvobjektā, darba aizsardzības speciālistam.
Jāsaglabā notikuma vietas apstākļi, ja tas nerada briesmas apkārtējiem.

8. Atbildība par darba kartības noteikumu prasību neievērošanu

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties