Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:474183
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bailēm ir komplicēta daba, tāpēc tās var tikt skaidrotas kā: psihisks stāvoklis, kam raksturīgs satraukums, nemiers un nospiestība sakarā ar iespējamām vai paredzamām briesmām, nelaimi; kā rūpes, bažas, uztraukums; neērtības sajūta, nedrošība, arī kauns.
Psihologi uzskata, ka bailes ir viena no cilvēka iekšējās pasaules pamatreakcijām uz ārējiem kairinātājiem. „Baiļu emocijas ir iedzimtas gan dzīvniekiem, gan cilvēkiem, tās darbojas, signalizējot par iespējamām briesmām” . Līdzīgi uzskati pausti krievu psihologu T. Arefjevas, N. Galkinas, L. Kostinas grāmatās par bērnu baiļu problēmu. Psihologi uzskata, ka pie tām baiļu formām, kas bāzējas uz personisko pieredzi, ļoti viegli pievienojas arī individuālajā pieredzē nebalstītas bailes. Tā kā bērnu bailes ir instinktīva, zemapziņā balstīta un grūti kontrolējama reakcija, bērnam vienam pašam, bez pieaugušo palīdzības ir grūti tikt ar tām galā.
Ja par daudzām bērnu problēmām var uzskatīt, ka viņš tās ar laiku pāraug, tad ar bailēm nav tik cerīgi. Bērns aug, un visai bieži bailes aug kopā ar bērnu. Jo vairāk attīstās bērna fantāzija un paplašinās priekšstati par Visumu, jo vairāk bērns apjauš briesmas, kas viņu sagaida ik uz soļa. Pat pasakas, kas pēc savas būtības ir pozitīvas, vairo bērnu bailes.
Pēdējos gados speciālisti novērojuši to, ka bērnu bailes jūtami pieaugušas un dažādojušās. Tai pašā laikā, maldīgs ir uzskats: ja bērns ne no kā nebaidās, tas ir ļoti labi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1135153
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties