Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:473958
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Pētījums    4
3.  Mediju atkarība    5
4.  Sociālie tīkli    6
5.  Secinājumi    8
6.  Literatūras saraksts    9
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi.
Veidojot šo darbu, saskāros ar diviem būtiskiem šķēršļiem. Pirmais bija akadēmiski derīgu informācijas avotu trūkums par mediju atkarību, tāpēc vairāk pievērsos sociālo tīklu atkarībai, par kuru ir ievērojami vairāk informācijas. Tomēr arī par šo tēmu akadēmiski vērtīgu avotu ir maz, manuprāt, iemesls ir tas, ka šāda veida atkarības ir samērā jaunas un vēl nav pietiekami izpētītas psiholoģijas nozarē. Tāpat neizdevās atrast skaidru, akadēmiski vērtīgu avotu vai pētījumu par mediju atkarības veidošanās priekšnosacījumiem. Viedokļi ir dažādi. Visbiežāk cilvēki min tādus kā – vēlmi kontrolēt situāciju un to esot vieglāk izdarīt, komunicējot virtuāli. Tāpat pastāv viedoklis, ka cilvēki labprātāk komunicē internetā, jo ir nepārliecināti par sevi, savu ārējo izskatu un citām īpašībām, kuras varētu kļūt par šķērsli komunikācijai reālajā dzīvē ar citiem cilvēkiem.
Manuprāt, mūsdienu cilvēkam mediju atkarība varētu sākties laika trūkuma dēļ. Sākuma stadijā cilvēks komunicē ar draugiem, radiem virtuālajā vidē, jo darbs vai citas nodarbes aizņem pārāk daudz laika, lai satiktos ar viņiem klātienē. Pēc tam virtuālā komunikācija jau sāk šķist kā norma, un cilvēkam sāk rasties sarežģījumi reālajā saskarsmē ar reāliem cilvēkiem.
Katrā ziņā, vadoties pēc pieejamās informācijas, mediju atkarība kļūst aizvien nopietnāka sabiedrības problēma – it īpaši bērnu un jauniešu vidū, tāpēc vecākiem ir jāuzrauga, lai bērns mediju resursus izmantotu lietderīgi un samērīgi. Pieaugušajiem vajadzētu atcerēties jaunības dienas, un saprast, ka toreiz, arī bez interneta, mēs spējām atrast laiku saviem draugiem, ģimenei un paziņām ikdienas steigā. Modernās tehnoloģijas, kuras mums šobrīd ir pieejamas, ir domātas, lai atvieglotu mūsu ikdienu, nevis, lai iesprostotu mūs virtuālajā vidē.
Nemaz tik sen tas nebija, kad cilvēki vakaros devās ciemos viens pie otra, lai parādītu nesen izdrukātās bildes no ceļojuma kopā ar ģimeni. Toreiz viņi neteica: „Es ielikšu draugos bildes, varēsi rīt apskatīties.”
Mums, cilvēkiem, tehnoloģijas ir jāizmanto, lai progresētu, nevis regresētu, tāpēc zinātniekiem ir jāveic pētījumi par šo atkarību, lai sabiedrībai būtu vieglāk izvairīties no postošās mediju atkarības.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties