Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:473515
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

1.1 Ēdienu pasniegšana krievu gaumē
Ēdienu pasniegšanas veids, ko lieto, apkalpojot lielu viesu skaitu. Galds iepriekš tiek klāts ar individuāliem traukiem un galda piederumiem katram viesim, ņemot vērā pasūtījumu. Viesmīlis sagatavo ēdienu koplietošanas traukos, klāt liekot galda piederumus ēdiena paņemšanai, un novieto to uz viesu galda. Viesi apkalpo sevi paši, uzliekot ēdienu no kopējā trauka uz sava.
Pēc pirmajiem ēdieniem novāc netīros traukus, tad atnes nākošo ēdienu traukus

1.2 Galda klājums
Taisnstūra galdi sabīdīti kopā veidojot vienu lielu galdu. Uz galda būs uzklāts balsts galdauts. Nepieciešams galda garums 1 cilvēkam ir 75 cm.
Klājot galdautu jāievēro standartus - taisnstūra galdam garums pāri galda malai ir no 25-40 cm, tad galdauta izmērs ir 210 cm x 660cm. Uz galda novieto banketa 20 salvetes, kuru izmērs ir 60 x 60. Glīti salocītas salvetes piešķir galdam lielāku svinīgumu. Salvetes tiek novietotas uz šķīvja.
Galdauts – balts (210cm x 660cm )
Veļas salvetes – sarkanas ( 50cm x 50cm)
Vīna servēšanās salvetes ( 50cm x 50cm).

1.5 Banketa galda piederumi
Gaumīgi klātam galdam nepieciešami atbilstīgi trauki un galda piederumi. Galda piederumus izgatavo no melhiora, sudraba un nerūsējoša tērauda – šādi gatavoti piederumi ir higiēniski, nezaudē spožumu un tos grūti mehāniski sabojāt.

1.6 Trauki
Pirmā pusstundā viesi būs sabaidīti pie bufetes galda. Kur būs uzlikti uz paplātes sāls standziņas un 20 šampaniešu glāzes.
Apsedzoties pie galda viesu priekšā būs uzkodu šķīvis ar uzkodu dakšu un nazi un pusdienu dakša un nazis kārstam gaļas ēdienam. Uz galda katrām cilvēkam stāvēs brendija glāze, sarkanvīna glāze un ūdens glāze. Pirms kārsta ēdiena pasniegšanas tiks novākti netīrie trauki un galda klājums būs papildināts ar pusdienu šķīvjiem.
Pasniedzot torti, katrām viesim uz galda stāvēs kafijas tasīte ar kafijas karotīti. Uz galda stāvēs mazs šķīvis augļiem, blakus šķīvim atradīsies maza dakša un nazis augļiem, kā arī nazis un dakša tortei. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties