Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:472514
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 25 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    7
I.  Literatūras apskats    9
1.  Aseptika un antiseptika    9
1.1.  Aseptikas un antiseptikas pielietošana ĀMP darbā    12
2.  Brūces    14
2.1.  Brūču novērtējums    15
2.2.  Brūču ārstēšana pirmās palīdzības laikā    16
3.  Ķirurģiskā infekcija    18
3.1.  Lokālā akūta ķirurģiska infekcija    21
3.1.1.  Brūču infekcija    23
II.  Praktiskā daļa    24
1.  Pētniecības metodoloģija    24
2.  Pētniecības rezultāti    25
3.  Pētniecības rezultātu analīze    30
  Secinājumi    34
  Izmantotās literatūras saraksts    36
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Pēc iegūtiem rezultātiem, ĀMP darbinieki pie pacientu transportēšanas neievēro vairākus aseptikas un antiseptikas principus:
• Lielākā daļa no respondentiem veic roku apstrādi ar dezinficējošiem līdzekļiem tikai pēc kontakta ar pacientu vai nu tikai pirms kontakta ar pacientu, tas liecina, ka netiek ievēroti roku dezinfekcijas noteikumi.
• Lielākā daļa no respondentiem velk tīrus cimdus pie brūču pārsiešanas, tas liecina par to, ka netiek ievēroti noteikumi par sterilo cimdu lietošanu pie brūču pārsiešanas.
• Gandrīz puse no respondentiem lieto sterilu pārsienamo materiālu un pārēja daļa lieto tīru pārsienamo materiālu. Kaut gan puse no respondentiem izmanto sterilu pārsiešanas materiālu brūču pārsiešanai, tas nenorāda uz to, ka antiseptikas noteikumi ir ievēroti, jo, ja respondenti pirms pārsiešanas neveic roku apstrādi ar dezinficējošiem līdzekļiem, nevelk sterilus cimdus, un pieļauj sterila pārsienama materiāla saskari ar apkārtējam virsmām, tad uz sterilā pārsienamā materiāla nonāk mikroorganismi, kas var izraisīt sekundāru brūces inficēšanu.
• Lielākā daļa no respondentiem neuzliek sterilu pārsienamo materiālu uz brūces tā, lai tās nesaskartos ar apkārtējam virsmām, tas liecina par to, ka liekot pārsienamo materiālu uz brūces netiek ievēroti aseptikas noteikumi, kas paredz, ka nav pieļaujama sterila materiāla saskare ar apkārtējam virsmām.
• Daļa no respondentiem neveic virsmu apstrādi ar dezinficējošiem līdzekļiem un otra daļa veic virsmu apstrādi ar dezinficējošiem līdzekļiem, ja tā ir acīmredzami netīra, tas liecina par to, ka lielākā daļa respondentu neievēro pretepidemiska plāna noteikumus, kas paredz virsmu apstrādi pēc katra pacienta.
• Lielākā daļa no respondentiem neimobilizē bojātas vietas apvidu, tas liecina par to, ka netiek ievēroti brūču ārstēšanas principi pirmās palīdzības laikā.
Taču ja netiek ievērots kaut viens aseptikas vai antiseptikas noteikums, visi pārējie aseptikas un antiseptikas paņēmieni būs nelietderīgi.
Darba ietvaros visi izvirzītie uzdevumi izpildīti un darba mērķis sasniegts. Izvirzītā hipotēze apstiprinājās, ka transportējot pacientu ar ĀMP, aseptikas un antiseptikas noteikumi netiek ievēroti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties