Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:468884
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Albērs Kamī ir dzimis Mondovī (Alžīrijā), 1913.gada 7. novembrī nabadzīgā franču laukstrādnieka un spānietes ģimenē. Kamī tēvu sauca Lisjēns Kamī. Viņš tiek ievainots Marnā, vienā no pirmajām kaujām, un hospitālī viņš mirst. Tas ir 1914.gads. Kad Kamī māte saņem sēru vēsti kopā ar šķembu no vīra galvaskausa (“par piemiņu”), viņa pārdzīvo šoku un uz laiku zaudē runas spējas. Vēlāk viņa runā maz un – viņai bija arī iedzimti slikta dzirde – noslēdzas pasaulē, kurā vārgi un ar grūtībām ielaužas pavisam maz kas no apkārtnes. Neizglītota, sāpju nospiesta, viņa strādā par kalponi bagātās ģimenēs. Kontaktu neiespējamība ar māti nomācoši ietekmē Albēru Kamī, veidojot sasprindzinātu un svešinātu attiecību modeli ar citiem cilvēkiem, sarunu pasauli. Taču mātes klusējošā klātesamība, pacietīgā kalpošana un bezvārdu sīkstums dēlā atsaucas ar nepasakāmībai nolemtu mīlestību. Kamī māte mira 1960. gada 20. septembrī.
Jaunības paziņas atceras Kamī kā izteiktu “alžīrieša” tipu – allaž elegants izskats, ģērbšanās maniere, mīlestība pret sportu, pret “Alžīrijas laimi” – jūru, pludmali, sauli, mīlas dēkām. Viņš bija studentu kompānijas dvēsele. Skaisti, tumši mati, izteikti spāniska seja, neliels, pareizi veidots deguns, augsti, reljefi vaigu kauli, pilni vaigi, mazliet pelēka sejas krāsa, uz kuras fona izceļas acis ar vērīgo, tiešo skatienu. Zīlītēs zilā un zaļā krāsa cīnījās ar pelēko. Skaisti veidotās rokas ar enerģiskiem, apbrīnojami precīziem žestiem pasvītroja klusināti izrunātos vārdus. Kamī daudz smējās un mīlēja jokoties. Nogurušo un bezcerīgi godīgo seju neizmainīja vecums.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1176549
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties