Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:468143
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Brīva kapitāla plūsma dod iespējas tiem, kam tas ir vajadzīgs, saņemt nepieciešamo kapitāla daudzumu. Tāpat tas mazina finansu riskus, palielinās kapitāla piedāvājums.
Problēmas rodas tajā ziņā, ka daudzām nacionālajām valstīm ir bažas par savu nacionālo kapitāla tirgu. Kapitāla aizplūšana no nacionālās valsts var negatīvi ietekmēt ne tikai finansu lietas, bet visu ekonomiku kopumā. Tāpat liela kapitāla aizplūšana no valsts paaugstina kredītu procentu likmes, ārvalstu valūtas rezervju zaudējumus un var pasliktināt maksājumu bilanci.
Brīva kapitāla plūsma tiek ierobežota ar noguldījumu procentu maksājumiem, tiesību rezervēšana iepirkt akcijas tieši konkrētās valsts pilsoņiem, tiek noteikti ierobežojumi ārzemnieku noguldījumiem vietējās bankās.
Kopumā uzskatu, ka četru brīvību ieviešana Eiropas Savienībā ir ļoti pozitīvs moments tās attīstībā un valstu integrācijā. Tomēr uzskatu, ka tajā ir saskatāmas zināmas pretrunas. No vienas puses ES aizliedz diskrimināciju un atbalsta godīgumu, tajā pašā laikā nosakot dažādus ierobežojumus visām četrām brīvībām. Protams, tas tiek darīts tikai ar mērķi aizsargāt iedzīvotājus, tomēr bieži vien tas izpaužas kā konkrētās nacionālās valsts iedzīvotāju interešu aizsardzība, nevis visas ES pilsoņu aizsardzība. Uzskatu, ka šī problēma būtu jārisina, jo tā tomēr ir sava veida diskriminācijas pazīme.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1330099
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties