Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:467654
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Nikolo Makjavelli    4
1.1.  Nikolo Makjavelli biogrāfija    4
1.2.  ,Valdnieks’’    5
2.  Tomass Hobss    8
2.1.  Tomasa Hobsa biogrāfija    8
2.2.  ,,Leviatāns’’    9
3.  Džordžs Bušs    10
3.1.  Džordža Buša biogrāfija un 11.septembra terorakts    10
3.2.  Preventīvā kara koncepcija no darba ,,Vladnieks’’ skatījuma    13
3.3.  Preventīvā kara koncepcija no darba ,,Leviatāns’’ skatījuma    15
4.  Noslēgums    18
5.  Izmantotā literatūra    19
Darba fragmentsAizvērt

Noslēgums

,,Tikai 21.gs. sākumā atklājās, ka demokrātija radījusi sev nāvīgu ienaidnieku – starptautisko terorismu, kura iedīgļi jau skaidri iezīmējās 20.gs.’’ tā uzskata Henrijs Kisindžers. Teroristu organizācijas izplatījās pa visu pasauli, nereti balstoties uz narkobiznesu, piemēram, Afganistānā. 1998.gada 7.augustā Osama bin Ladens organizē teroristu uzbrukumus pie ASV vēstniecībām Kenijā un Tanzānijā, kuru rezultātā iet bojā 263 nevainīgi cilvēki. Rietumu demokrātijas neizlēmība noveda līdz teroristu uzbrukumam ASV pilsētām 2011.gada 11.septembrī. Līdz ar to Džordžs Bušs nevilcinājās un pret - terorisma vārdā veica divus nozīmīgus karus Afganistānā un Irākā.
Tā kā politiķu, kritiķu un masu mediju vidū atainojas domstarpības par 2011.gada 11.septembra notikumiem, kas iespaidoja tālāko Džordža Buša darbību, līdz ar to arī par preventīvo karu realizēšanu viedokļi dalās un nav vienprātības. Spilgtu veidokļu dalījumu var apskatīt no divu politikas teorētiķu Nikolo Makjavelli darba ,,Valdnieks’’ un Tomasa Hobsa darba ,,Leviatāns’’ par preventīvā kara koncepcijām.
Tika secināts, ka no Makjavelli veidokļa, Džordžs Bušs rīkojās gan kā lapsa, gan kā lauva, uzsākot preventīvo karu. Viņš nevilcinājās ar laiku, izprata pieaugošo terorisma varu, kā arī ar diplomātijas un finansu ceļu iesaistīšanu tiecās pilnībā veikt terorakta globālā tīkla iznīcināšanu. Savukārt no Tomasa Hobsa viedokļa ASV ir valsts, kas tiecas pēc varas, savu vajadzību apmierināšanu realizēšanu, kā arī varas ietekmes palielināšanu. Līdz ar to, sākot no preventīvo karu cēloņa, proti, 11.septembra mākslīgā terorakta izveides, valsts iedzīvotāji un citas valstis tika manipulētas, balstoties uz psiholoģiskajām bailēm pēc traģiskā notikuma, tādējādi panākot atbalstu Dž. Buša preventīvo karu realizēšanā Afganistānā un Irākā, lai gan patiesībā mērķim apkarot teroristus paralēli atainojās tieksme pec varas un naftas.
Līdz ar to, vēl joprojām pastāvot domstarpībām par 11.septembra norisēm, kas veicināja preventīvos karus, hipotēze pierādījās. Balstoties uz Nikolo Makjavelli un Tomasa Hobsa teorijām, tika secinats, ka Džordžs Bušs veica preventīvos karus pret Afganistānu un Irāku, lai ne tikai iznīcinātu teroristu tīklus, bet arī pilnveidotu valsts
vajadzības un tēlu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1243779
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties