Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:467235
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.08.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija (Latviešu valodā)    3.lpp.
  Ievads    3.lpp.
1.  Iecirkņa inspektora darborganizācijas tiesiskais pamats    5
1.1.  Sadarbība ar iedzīvotājiem formas un veidi    10
2.  Iecirkņa inspektora sadarbība ar iedzīvotājiem praktiskie aspekti    19
2.1.  Sabiedrības attieksme un gatavība sadarbībai    26
2.2.  Iedzīvotāju tiesības un pienākumi, to īstenošanas aspekti    31
Iecirkņa inspektora darbības efektivitātes novērtējums    36
3.1.  Efektivitāte un kvalitāte    36
3.2.  Darbības efektivitātes novērtējums    43
4.  Darba organizācijas pilnveidošanas iespējas    48
  Secinājumi un priekšlikumi    50
  Izmantotās literatūras saraksts    53
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi un priekšlikumi
Kvalifikācijas darba mērķis bija analizēt Kārtības policijas inspektoru sadarbības ar iedzīvotājiem tiesiskos un praktiskos aspektus, kā arī konstatēt aktuālās problēmas, izstrādājot priekšlikumus to risināšanā. Autors uzskata, ka kvalifikācijas darba mērķis ir sasniegts. Autors ir padziļinājis savas zināšanas attiecībā uz Kārtības policijas iecirkņa inspektoru darba specifiku.
Autors izstrādājot kvalifikācijas, darbu secina, ka sabiedrības atbalsts likumpārkāpumu pārtraukšanā ir iecirkņa inspektoru neatsverams atbalsts, jo teikai ar iedzīvotāju un policijas darbinieku savstarpējo saprašanos var iegūt vēlamos rezultātus likumpārkāpumu novēršanā, administratīvo pārkāpumu novēršanā iecirkņa inspektora apkalpojamā teritorijā.
Kvalifikācijas darba izstrādes gaitā autors nonāca pie šādiem secinājumiem un priekšlikumiem:
• Projekts „Pilotprojekts Talsu rajona policijas pārvaldē – uz sabiedrību vērsts policijas darbs” noritēja no 2009.gada rudens līdz 2012.gada pavasarim. Īpaša uzmanība projekta gaitā tika pievērsta iedzīvotāju viedokļa par vietējām drošības problēmām noskaidrošanai, kā arī tradicionāliem jautājumiem par sabiedrības uzticēšanos un neuzticēšanos Valsts policijai un tās iemesliem. Projekta laikā sabiedrības uzticēšanās līmenis Valsts policijai manāmi pieauga – no 45% 2009.gadā līdz 69% 2012. gadā
• Kārtības policijas iecirkņa inspektoru pienākumu klāsts ir tik plašs, ka to kvalitatīva un pilnīga veikšana ir neiespējama, tāpēc ir nepieciešamas veikt funkciju pārdali starp policijas dienestiem, citām valsts un pašvaldību institūcijām, lai nodrošinātu kārtības policijas inspektoru palikušo funkciju kvalitatīvu izpildi. Lai vairāk iecirkņa inspektoriem būtu laika veltīt preventīvajam darbam un savas teritorijas un iedzīvotāju iepazīšanai.
• Teritoriālo pārvalžu vadībai formālu iecirkņa inspektoru mācību nodarbību vietā, nodrošināt kvalitatīvas un savlaicīgas, atbilstošas likuma un normatīvo aktu grozījumiem mācības, lai darbinieki laikus tiktu informēti par izmaiņām likumdošana, kas savukārt ļautu izvairīties, no pārkāpumiem pildot dienesta pienākumus.
• Atkarībā no tā, kā Kārtības policijas iecirkņa inspektori realizēs pilnvaras savā darbā, būs atkarīgs ne tikai kārtības policijas iecirkņa inspektoru darba rezultāti, bet arī Valsts policijas darbības rezultāts un tēls sabiedrībā. Svarīgi, lai kārtības policijas iecirkņa inspektors darbojoties savā apkalpojamā teritorijā prastu pareizi izmantot savas pilnvaras, viņa rīcībā esošos spēkus un līdzekļus, lai tos pielietojot, varētu realizēt daudzveidīgu pieeju indivīdu atturēšanai no likumpārkāpumu veikšanas, lai katra darbība būtu vērsta ne tikai uz vienu konkrētu cilvēku, bet lai tā pozitīvi ietekmētu arī citus.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1355435
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties