Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:467098
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.07.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Vēsturiskā tiesību skola kā dabisko tiesību noliegums.

Vēsturiskā tiesību skola noraidīja dabisko tiesību skolas skaidrojumus par tiesībām, kuras atsaucās uz saprātu un lietu dabu kā tiesību izcelsmes avotu. Vēsturiskā tiesību skola uzskatīja, ka tiesības rodas un attīstās tautas vēsturiskās attīstības rezultātā.
Vēsturiskās tiesību skolas aizsācējs bija Gustavs Hugo, bet redzamākais šīs skolas pārstāvis bija Fridrihs Karls fon Saviņjī, kurš norādīja, ka tiesību normas ir ilgstošas kultūras un nacionāli vēsturiskās attīstības rezultāts, ka tiesības ir vēstures produkts.
Saviņjī noraidīja likumdevēja realizētas civiltiesību kodifikācijas ideju, jo uzskatīja, ka tiesības attīstās neatkarīgi no likumdevēja un tikai tiesību zinātne var noteikt, kam jābūt pareizākam. Saviņjī jurisprudencei – tiesību zinātnei – piešķīra tiesībradošu spēku, jo uzskatīja, ka vienīgi tiesību zinātne un tiesu prakse var noteikt, vai ieradums ir pieskaitāms pie paražu tiesībām. Tādējādi tiesību zinātne un tiesa pārņem „atlaistā” likumdevēja lomu.
Mūsdienās vēsturiskā tiesību skola izmantojama, lai pasvītrotu tiesību mainīgo dabu. To ietekmē gan tiesību rašanās vēstures, gan arī mūsu laikmeta sociālie, saimnieciskie, garīgie, kultūras un politiskie strāvojumi. Katra tiesību sistēma ir kopīgās kultūras neatņemama sastāvdaļa, tādējādi tā ir arī šīs kopīgās kultūras vēstures neatņemama sastāvdaļa. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1170644
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties