Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:466778
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi par sadzīves iemaņu apguves līmeni:
Bērni cenšas visu paveikt pašu spēkiem un tikai tad, kad kaut kas patiešām neizdodas, vēršas pie pieaugušā ar lūgumu pēc palīdzības. Tā kā grupā ir dažāda vecuma bērni, vecākie ļoti bieži palīdz jaunākajiem, tādējādi savstarpēji sadarbojoties un risinot radušās problēmas paši, bez pieaugušo iejaukšanas. Ir redzams, ka bērni vēlas būt patstāvīgi.
Izpētot pirmsskolas izglītības programmu, secinu, ka audzinātājai noteikti būtu jāpievērš lielāka uzmanība 1.bērnam, jo tā iemaņas un prasmes nedaudz aizkavējas no tā, kas šajā vecumā jau būtu jāprot. Pirmkārt, bērns joprojām neprot griezt ar šķērēm un, šķiet, tam neviens nepievērš pastiprinātu uzmanību, lai šī prasme tiktu apgūta. Tāpat arī galda klāšanas iemaņas – bērni galdu neklāj, gaida, kad to izdarīs auklīte, tādā veidā neiemācīdamies to paveikt paši.
Domāju, ka ar bērniem vienkārši ir vairāk jāpadarbojas, ar tiem vairāk jārunā un jāuzklausa to domas, kā arī jālūdz bērnu palīdzība kāda darba veikšanā, lai bērns to iemācītos. Lielākoties visas problēmas sagādā tas, ka grupa ir tik liela – ja jāveic konkrētu uzdevumu izpilde, lai bērni apgūtu visas nepieciešamās intelektuālās prasmes, mazāka uzmanība tiek pievērsta pašām vienkāršākajām, bet tajā pat laikā vienām no svarīgākajām iemaņām, kas bērnam būs nepieciešamas visu turpmāko dzīvi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1326534
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties