Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:466695
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Enerģētika    4
2.  Energoresursu patēriņš Latvijā    4
3.  Elektroenerģijas piegāde Latvijā    5
4.  Enerģijas iegūšanas veidi    6
4.1.  Ogļrūpniecība    6
4.2.  Gāzes rūpniecība    6
4.3.  Naftas rūpniecība    7
4.4.  Alternatīvie enerģijas iegūšanas veidi    7
5.  Secinājumi    9
  Bibliogrāfiskais saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Darbu par enerģētiku kā tautsaimniecības nozari izvēlējos rakstīt, jo tā, manuprāt, ir tā nozare, kas mūsdienās ir ļoti svarīga un nozīmīga, ja ne pati svarīgākā. Domāju, ka varētu būtu interesanti šo nozari izpētīt sīkāk un iespējams uzzināt kādus jaunus un interesantus faktus. Arī vairāk izprast enerģētikas reālo nozīmīgumu mūsdienu pasaulē.
Enerģētika ir visas pasaules saimniecības pamats un tā ļoti būtiski ietekmē arī iedzīvotāju dzīves līmeni. Uz 2006. gada 2. ceturksni no visiem nodarbinātajiem 19,2% bija nodarbināti enerģētikā un rūpniecībā.
Mūsdienās vairs nespējam iedomāties, kā spētu dzīvot, ja nospiežot mājās slēdzīti, nevarētu ieslēgt spuldzīti, radiatori nesildītu mūsu mitekli, pa krānu netecētu siltais ūdens un nebūtu pieejamu daudzu citu dzīves ērtību, ko mums sniedz enerģētika. Bez enerģētikas mūsdienu cilvēka dzīve būtu vienkārši paralizēta un tā jau būtu katastrofa. Būtībā uz enerģētikas bāzes balstās gandrīz visa mūsdienu pasaule.
Iesākumā savā darbā aprakstīšu enerģētiku vispārīgi un mēģināšu izskaidrot, ko tā sevī ietver, tālāk mēģināšu izpētīt šo nozari sīkāk un dažus faktus parādīt uzskatāmi, izmantojot grafikus un tabulas. Darba beigās iekļaušu mācīšanās veida testu un testu, kas nosaka, kura smadzeņu puslode cilvēkam dominē vairāk.
Enerģētika ir saimniecības nozare, kura nodarbojas ar energoresursu ieguvi, to pārstrādi elektroenerģijā un piegādi patērētājiem.
Mūsdienās enerģijas ražošanai izmanto galvenokārt naftu-38%, dabasgāzi-21%, kodolenerģiju-5% un hidroenerģiju-6%
Intensīva enerģētikas resursu izmantošana sākās 18.gs.ar rūpniecības attīstību un toreiz galvenais enerģijas avots bija akmeņogles. 20.gadsimta sākumā ogles nomainīja nafta, bet 20. gadsimta beigās palielinājās gāzes alternatīvo resursu nozīme. Kodolenerģiju visvairāk izmanto Rietumeiropas valstīs.
Latvijā izmanto importētos (dabas gāze, sašķidrinātā gāze, naftas produkti, akmeņogles) un vietējos(enerģētiskā koksne un kūdra) energoresursus tautsaimniecības nozaru, komerciālo patērētāju un iedzīvotāju nodrošināšanai ar kurināmo, elektroenerģiju un siltumenerģiju. Daļu elektroenerģijas saražo HES un TEC, daļu – importē. Siltumenerģijas ražošanā galvenokārt izmanto importēto kurināmo – dabas gāzi un mazutu un vietējo kurināmo – koksni.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties