Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:465439
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viens no aktīvās atpūtas veidiem ir tūrisms. Tūkstošiem cilvēku ar mugursomām plecos dodas gan tuvos, gan tālos ceļos- tūrisms kļuvis masveidīgs. Ceļodami pa kādu no valstīm, tūristi iepazīstas ar tās bagātībām un skaistumu, ar vēsturi un dabas daudzveidību. Ceļošana cilvēku izglīto un dod zināmu baudu. Tieši aktīvais tūrisms nostiprina cilvēka veselību, norūda organismu, iegūst spēku, veiklību, izturību, iemaņas un sava veida psiholoģisko pārbaudi.(4) Mūsdienās arvien biežāk cilvēki visā pasaulē sāk pievērsties tieši aktīvajam tūrismam. Kāpēc cilvēki sāk pievērsties aktīvajam tūrismam? Šeit varētu būt vairāki varianti. Visbiežāk tā ir fiziskā motivācija, kur cilvēks vienlaicīgi atpūšas un uztur savu fizisko formu, atbrīvo sevi no liekā stresa un saspringtās ikdienas dzīves. Varētu būt arī tas, ka cilvēki grib sevi pierādīt, ka viņi ir spējīgi uz kaut ko neikdienišķīgu un varbūt arī kaut ko neprātīgu. Tieši šis atpūtas veids audzina cilvēkā raksturu.
Pašlaik Latvijā nav tik plašu iespēju šajā jomā, jo Latvija nav no attīstītākajām valstīm, kas spētu nodrošināt augsta līmeņa tūrismu, bet neskatoties uz šo aspektu aktīvajam tūrismam ir tendence attīstīties. Protams, šī atpūta nav no lētajām, jo šajā atpūtas veidā ir nepieciešams speciāls inventārs. Mūsdienās labs inventārs maksā attiecīgi dārgi.
Ne katrs cilvēks Latvijā var nodarboties ar aktīvo tūrismu, bet latvieši visnotaļ ir neatlaidīga tauta, jo pat cilvēki kam tiešām ir apgrūtināta nodarbošanās ar aktīvo tūrismu mēģina saviem spēkiem nodarboties ar to. Viss ir atkarīgs no cilvēka gribasspēka un vēlmes aktīvi atpūsties un saglabāt sevi labā fiziskā formā. Neskatoties uz šīm problēmām, Latvijā ir šīs iespējas, daba, interesanti cilvēki, kas ļauj atpūsties mums dažādos veidos.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1126042
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties