Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:464738
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Aprūpes plāna izvērtējums
Visas problēmas, ko es izvirzīju ir savstarpēji saistītas un sakrīt ar pacienta izvirzītajām problēmām. Aprūpes plāna sastādīšana neradīja problēmas, jo tika saņemts pietiekošs informācijas daudzums. Pacienta aprūpes problēmas bija: elpas trūkums, sakarā ar plaušu ventilācijas traucējumiem, asas sāpes krūšu kurvja kreisajā pusē, sakarā ar pleiras kairinājumu, paaugstināta ķermeņa temperatūra, sakarā ar iekaisumu plaušās, mitrs jeb produktīvai klepus, sakarā ar krēpu hiperprodukciju. Manuprāt, visas izvirzītas problēmas ir svarīgas, jo tie ir savstarpēji saistītās. Visus izvirzītus mērķus izdevās sasniegt pateicoties pacienta garīga un fiziska stāvokļa dinamiskai uzlabošanai aprūpes procesa laikā.. Attiecības ar pacientu sākumā bija nepārāks labas, jo sākumā pacients nevēlējās aktīvi sarunāties, sakarā ar sāpēm, bet pēc pāris stundām attiecības ar paciente kļuva daudz labākas, paciente atklāti pastāstīja par savām problēmām.
Pacienta aprūpe 5 dienas, izvirzītie aprūpes mērķi tika sasniegti, tomēr pacientam vēl būs nepieciešama turpmāka ārstēšana un rehabilitācija.
Aprūpei bija nepieciešama kompleksa terapija ar medikamentu palīdzību atslābināt bronhu gludo muskulatūru, novērst bronhu spazmas, palielināt bronhu caurlaidību, novērst bakteriālu infekciju plaušas un klepu, atvieglojot krēpu izdalīšanos, pretsāpju un pretiekaisuma darbība. Man izdevās sasniegt izvirzītos mērķus, savstarpējās attiecībās ar pacienti problēmas neradās, jo viņa aktīvi piedalījās aprūpes procesā. Paciente ņēma vērā rekomendācijas, pildīja visas norādījumus, kā arī pastāsta par savām problēmām, kuri saistītas ar veselību. Iegūta informācija aprūpes veikšanai bija pietiekoša. Paciente ar aprūpi bijusi apmierinoša un pateicīga par sarunu. Aprūpes laikā blakusparādības netika novērotas. Medikamentozas ārstēšanas laikā komplikācijas neradās. Ar aprūpes rezultātu pacients ir apmierināts, aprūpes plāns atviegloja ikdienas aprūpes veikšanu. Pakāpeniski atjaunot ikdienas aktivitātes. Paciente tiek izglītota, kā sadzīvot ar savu slimību un pielāgoties tai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties