Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:460951
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.06.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Fermentēšana
Tā kā rūgšanas process notiek fermentu ietekmē, tad process tiek saukts par fermentēšanos.
Fermentu biosintēzi ietekmē :
ārējās vides apstākļi;
barības vielu līmenis t.i. sabalansētība;
metabolītu izvadīšana;
barotnes pH lieluma izmaiņas;
temperatūras izmaiņas;
barotnes piesātināšana ar izšķīdušo skābekli

Maizes raugs
Raugs ir dzīvs vienšūnas mikroorganisms, kurš ir spēj sadalīt ogļhidrātus. Rauga šūnās ir fermenti, kuru ietekmē notiek spirta rūgšana, tādēļ izdalās ogļskābā gāze un spirts.
Raugs ir svarīgākais mīklas bioloģiskais irdinātājs. Rūgšanas procesi mīklā notiek rauga sēņu un pienskābes baktēriju darbības ietekmē. No mīklā esošajiem vienkāršajiem cukuriem rūgšanas laikā rodas ogļskābā gāze, kas mīklā redzama daudzu sīku gāzes pūslīšu veidā.
Rūgšanas rezultātā mīklas apjoms palielinās un mīkla kļūst irdenāka.
Rauga veidi
Raugu rūpnieciski ražo no rauga tīrkultūras aerobos apstākļos,
kā barības vidi izmantojot melasi - cukura ražošanas blakusproduktu,
sāļus – (NH2)SO4, (NH)2HPO4, MgSO4, vitamīnus, ūdeni.

Tradicionāli maizes izstrādājumu gatavošanai izmanto presēto raugu.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties