Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:459893
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Bērni ar īpašām vajadzībām vai bērni ar ierobežotām iespējām – šādi visā pasaulē apzīmē bērnus ar fiziskiem, psihiskiem un garīgiem traucējumiem. Traucējumi atšķirīgi pēc izpausmēm, bet tie var būt līdzīgi pēc cēloņiem un, galvenais, pēc ietekmes uz tālāko psihisko attīstību.
Jebkurš traucējums apgrūtina bērna pielāgošanos reālajiem dzīves apstākļiem.
Dzirdes analizatora bojājumi izsauc dzirdes traucējumus jebkura vecuma cilvēkiem. Tie var rasties jebkurā dzīves posmā. Dzirdes zuduma pakāpe var būt no vieglas līdz pat smagai.
Dzirdes traucējums ir plašs termins, kas ietver visas dzirdes zuduma pakāpes un veidus. Šo terminu lieto gan pārejoša, gan pastāvīga dzirdes pazeminājuma gadījumos. Dzirdes traucējums var būt jebkurā dzirdes analizatora daļā. Un tam var būt dažādi rašanās iemesli.
Dažos gadījumos dzirdes traucējumu iemeslu (etioloģiju) viegli noskaidrot. Iedzimtība, augsta temperatūra, tādas slimības kā meningīts, medikamenti, kas var izsaukt dzirdes zudumu, komplikācijas grūtniecības vai dzemdību laikā. Citos gadījumos iemeslu ir grūtāk noteikt. Dzirdes zudumu var radīt arī kādi citi faktori. Šādos gadījumos etioloģiju atzīmē kā nezināmu.
Pēc lokalizācijas procesa dzirdes analizatorā ir izdalīti četri dzirdes traucējumu veidi. Katrs no tiem rada atšķirīgas problēmas:
1. Dzirdes vadāmības traucējumus izsauc slimības vai saaugumi ārējā vai vidusausī (t.i., vadīšanas ceļos, pa kuriem skaņa sasniedz iekšējo ausi). Cilvēkiem ar dzirdes vadāmības traucējumiem var sekmīgi palīdzēt ārstnieciski vai ķirurģiski, viņi var sekmīgi lietot arī dzirdes aparātus.
2. Sensoneirālie dzirdes traucējumi rodas, ja ir bojātas sensorās matiņu šūnas iekšējā ausī vai nervos, kuri pie tām pienāk. Šie dzirdes traucējumi var būt gan viegli, gan ļoti smagi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties