Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:459635
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.03.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

CEA (karcinoembrionālais antigēns) konstatējams resnās zarnas adenokarciomas gadījumā, kā arī mucinoza un endometrioīda olnīcu vēža gadījumā.
hGG (horiongonadotropīns) daudzums palielinās olnīcu germinogēno audzēju gadījumos, kaut gan tas ir specifisks trofoblastiskajiem audzējiem.
Kā sijājošās diagnostikas metodi sievietēm ar palielinātu risku ieteicams veikt bimanuālu rektovaginālu izmeklēšanu, transvaginālu ultrasonogrāfiju, krūšu izmeklēšanu (mastogrāfiju vai krūšu ultrasonogrāfiju), kuņģa un zarnu trakta izmeklēšanu (kuņģa rentgenoloģisku izmeklēšanu, irigoskopiju, rektoskopiju) un CA-125 noteikšanu. Izmeklēšanu veikt divas reizes gadā, sākot no 25 gadu vecuma, bet ne vēlāk kā piecus gadus pirms tā vecuma, kad ģimenes anemnēzē konstatēts olnīcu vēzis.
Jāpiebilst, ka pat rūpīga sijājoša diagnostika negarantē agrīnu slimības diagnosticēšanu, tādēļ sievietēm ar ļoti lielu slimības risku tūlīt pēc vēlamā bērnu skaita piedzimšanas ieteic veikt profilaktisku histerektomiju, izņemot arī piedēkļus, un pēc operācijas lietot hormonaizstājējterapiju (HAT). Tomēr ir pētijumi, kas apšauba šīs operācijas lietderību, jo pēc tam var attīstīties primāra vēderplēves karcinomatoze.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties