Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:458889
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Modernisms
Jēdziens ‘’moderns’’ ir samērā nekonkrēts, to saista gan ar latīņu valoda vārdu modo, kas tiek tulkots kā ‘’tieši tagad’’, gan ar franču valodas vārdu moderne , kas nozīmē ‘’mūsdienu’’.
Vēsturiskā skatijumā to pirmo reizi minēja 5.gadsimtā,lai norobežotu oficiālo kristīgo tagadni no pagāniskās antīkās pagātnes. Dažās valstīs jēdzienu modernisms saista ar apgaismības kustības sākšanos. Māksla un kultūras izpratnē modernismu visbiežāk saista ar 19.gadismta beigām un 20.gadsimta pirmo ceturtdaļu. Tas bija straujš masu kultūras, mediju un izklaides industrijas uzplaukuma laiks. Darvina sugu izcelšanās teorija,kas tieši apšaubīja Dieva autoritāti, kā arī jaunās tehnoloģijas un zinātnieku atklājumi, Einšteina relativitātes teorija, straujais dzīves ritms un cilvēku saskarsmes stila maiņas, novitātes mūzikā, eksperimenti literatūrā un arhitektūrā- tas viss satricināja dažādu kultūras jomu klasiskos priekšstatus. Pasaule kļuva atvērta dažādām mākslas formām un mākslinieku subjektīvām izjūtām. Vienlaikus indivīda un valstu attiecībās 20.gadsimts bija traģisks laikmets. Traģisms izpaudās divos pasaules karos, neskaitāmos lokālos karos un konfliktos, kā arī dažādu pasaules redzējumu un uzskatu sadursmēs.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties