Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:457187
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

No latviešu jaunāko lugu izlases man vissaprotamākās bija Leldes Stumbres “Spalvas”, Jāņa Jurkāna “Akacis” un Egīla Ermansona “Teicējs”. Tajās visās ir parādīta cilvēku ikdienas dzīve ar tās saulainām un ēnainām pusēm. Lugās dzīves tumšās puses tiek parādītas vairāk, un tās it kā aizēno dzīves gaišumu. Bet vai tad ir tā, ka dzīvē ir vienīgi tumšie brīži, ir taču arī gaišie, vajag tikai mācēt tos saskatīt un sameklēt.
Leldes Stumbres lugā “Spalvas” ir parādīta ģimenes dzīve. Neteiktu, ka šī dzīve ir laimīga. Tajā apkopojas mīlestība, apspiestība un ilgas pēc brīvības. Lugā parādītā mīlestība ir nelaimīga. Veidojas mīlestības trijstūris, kurš arī ir visas lugas lielā problēma, un no tās nāk daudzi atzari, kas veido pārējās problēmas un to atrisinājumus. Mīlas trijstūra centrā ir Elīne, kura mīl Olafu, savukārt Olafs ir precējies ar Laumu, bet arī mīl Elīni, Lauma savukārt mīl Olafu un negrib laist viņu brīvībā, lai viņš varētu būt laimīgs ar Elīni un saviem bērniem. Man šķiet, ka tā ir citu cilvēku laimes un mīlestības apspiešana, un kā apspiedēju autore mums parāda Laumu. Lauma moka gan pati sevi, būdama nelaimīga ar Olafu, gan arī Elīni un Olafu, neļaudama būt viņiem laimīgiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties