Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:456729
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Speciālā krimināltiesa (Special Criminal Court)
Tiesas sēdes notiek 3 tiesnešu sastāvā bez piesēdētājiem. Pierādījumu iesniegšanas kārtība ir tāda pati kā Centrālajā krimināltiesā. Speciālajā krimināltiesa var pieņemt savus praktiskus un procesuālus noteikumus. Speciālās krimināltiesas spriedums var tikt pārsūdzēts krimināllietu apelācijas tiesā. Speciālās krimināltiesas tiesnešus nozīmē Valdība. Pašlaik ir 11 tiesneši, kurus izvēlas no Augstās tiesas, Apgabaltiesu un Iecirkņu tiesu tiesnešiem.

Augstākā tiesa (the Supreme Court)
Augstākā tiesa ir pēdējās apelācijas tiesa Īrijā. Tā darbojas kā konstitucionālās uzraudzības institūcija un kā augstākā tiesu instance. Augstākās tiesas sastāvā ir priekšsēdētājs (the Chief Justice) un 7 pastāvīgi tiesneši. Augstās tiesas priekšsēdētājs ir arī Augstākās tiesas papildu tiesnesis. Augstākā tiesa izskata sūdzības par Augstās tiesas pieņemtajiem lēmumiem, sūdzības par Apelācijas tiesas, kas skata krimināllietas, lēmumiem, ja Augstākā tiesa vai Ģenerālprokurors uzskata, ka spriedumam ir sabiedriska nozīme. Tiesa var lemt arī lietas tiesību jautājumā, ko iesniedza apgabaltiesa.
Augstākā tiesa var lemt par likumprojekta atbilstību Konstitūcijai, kā arī par Īrijas Republikas Prezidenta rīcības nespēju. Lietas, kas nav īpaši sarežģītas skata trīs tiesnešu sastāvā, lietas, kas ir sarežģītākas - jautājumi, kas attiecas uz Konstitūciju- skata pieci vai septiņi tiesneši. Lēmuma pieņemšanai konstitucionālos jautājumos nepieciešams kvorums no 5, citās lietās 3, Augstākās tiesas locekļiem .

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1339260
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties