Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Dienvideiropas valstu ekonomika pirms un pēc iestāšanās Eiropas Savienībā

     

    Konspekts4 Ekonomika

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:455736
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Dienvideiropas reģions ir nedaudz vājāk attīstītas nekā pārējās Rietumeiropas valstis. Šo atpalicību var izskaidrot ar doto valstu vēsturisko attīstību. Ilgu laiku šīs valstis nepieņēma kapitālismu, kurš progresīvi attīstījās citās valstīs. Grieķija savu uzplaukumu bija piedzīvojusi senā pagātnē, arī Spānija un Portugāle savā laikā bija ievērojamas jūras lielvalstis un tām piederēja vairākas kolonijas. Atšķirībā no pārējās Rietumeiropas, dotās valstis attīstījās ekstensīvi, tieši šeit praksē tika realizēts naudas merkantilisms, kas noteica, ka nācijas bagātība slēpjas nevis saražoto preču konkurētspējā, bet naudā.
Spānija. Spānija ir 4.1ielākā valsts Eiropā, tā atrodas Pireneju pussalā. No Āfrikas Spāniju Šķir Gibraltāra šaurums. Tā ir arī viena no kalnainākajām valstīm, šeit atrodas Kantabrijas kalni, Kordiljēri, Pireneji un Andalūzijas kalni. 60-jos gados aizsākās tūrisma bums. Tā rezultātā ievērojami pieauga ražošanas apjoms un Spānija periodā no 1959.gada līdz 1974.gadam pieredzēja strauju ekonomisko izaugsmi. Laikā no 1974.-1982.gadam Spānijas ekonomikai bija raksturīgs stagnācija un augsta inflācija; ražošanas apjomu samazināšanās, ko ietekmēja naftas krīze un zemā Spānijas preču konkurētspēja pasaules tirgū; tika subsidēti nerentablie uzņēmumi; tika uzturēts mākslīgs algu līmenis.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties