Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:454589
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Laikmets, kuru vēsturē apzīmē par viduslaikiem ir laika posms sākot no Romas Impērijas bojāejas un līdz pat Amerikas kontinenta atklāšanai, kurš ilgst aptuveni 1000 gadus(5.gs līdz 15.gs beigām).
Viduslaikus nosaukt tikai par „tumšiem” vai tikai par „gaišiem” ir ļoti grūti. Bet es savā atspoguļojumā par tiem tomēr pieturēšos pie humānistu un apgaismotāju uzskatiem, ka viduslaiki bija tumšie un pagrimuma laiki.
Ļoti labs arguments manam uzskatam ir Krusta kari. Tie bija nežēlīgi kari, kuros gāja bojā tūkstošiem cilvēku, kuri negribēja pakļauties kādai ticībai, kuru viņiem uzspieda. Uzskatu, ka Krusta karu īstenais mērķis bija postīt un laupīt, nevis viest cilvēkos gribu pievienoties Kristietībai. Ļoti stiprs fakts šajā sakarā ir minēts Kristiešu svētajā grāmatā(bībelē), tās „pamatlikumos” t.i. 10 baušļos, kur 7. un 5. no tiem skan šādi: „Tev nebūs zagt.” un „Tev nebūs nokaut.”. Tad kāda motīva vilināti Krustneši slaktēja un aplaupīja tūkstošiem cilvēku, ja tas par ko viņi cīnījās viņiem to liedza. Tā bija cilvēku mantkārība un tumsonība. Šis arguments vispār kā tāds liek apšaubīt Kristietības kā ticības pareizību un jēgu
To, ka viduslaiki bija „tumšais” laikmets apliecina arī cilvēku dzīves līmenis. Visapkārt valdīja bads, slimības un nabadzība. Viduslaiku pilsētā vairs nebija iespējams normāli dzīvot, visur valdīja netīrība un nekārtība. Nebija kanalizāciju sistēmu. Pilsētas tik celtas haotiski un neergonomiski.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties