Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:453836
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 21 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ēdināšanas uzņēmumu iekārtas    3
  Ēdināšanas uzņēmumu aprīkojums    3
1.1.  Ēdināšanas uzņēmumu aprīkojuma klasifikācija    4
  Virtuves inventārs    4
  Siltumiekārtas, to veidi    5
2.  Ēdināšanas uzņēmumu aprīkojuma piedāvājums    27
  Izmantotā literatūra    33
Darba fragmentsAizvērt

Ēdināšanas uzņēmumu iekārtas
Iedala pēc to izmantošanas.
Mehāniskās iekārtas: uz produktiem iedarbojas mehāniski, izmainot produktu ārējo izskatu, formu, neizmainot ķīmisko sastāvu, garšu. Piemēram, mizoti dārzeņi, sagriesta maize, samalta gaļa u.c.Iekārtas – dārzeņu tīrītāji, dārzeņu griezēji, gaļas malējs u.c.
Siltuma iekārtas – uz produktiem iedarbojas ar siltumu, izmainot krāsu, garšu, ķīmisko sastāvu, svaru. Piemēram, vārīti kartupeļi, cepti kartupeļi, cepta gaļa u.c. Iekārtas – plītis, pannas, katli, dažādi cepšanas aparāti.
Aukstuma iekārtas – paredzētas produktu, izejvielu un ēdienu atdzesēšanai un uzglabāšānai. Paildzina to realizācijas laiku. Novērš baktēriju iedarbību. Iekārtas – aukstuma skapji, vitrīnas, letes, kameras, ledus ģeneratori u.c.
Ēdināšanas uzņēmumu aprīkojums
Daudzveidīgās iekārtas, ko izmanto pārtikas produktu apstrādei un uzglabāšanai, ir neatņemama virtuves sastāvdaļa. Iekārtu uzdevums ir atvieglot cilvēku darbu un ietaupīt laiku. Pērkot vai nomājot virtuves tehniku, jāņem vērā šādi nosacījumi:
iekārtas lielums (vai ir piemērotas virtuves platībām),
iekārtas svars,
enerģijas piegāde,
drenāža (vai ir piemērotas iekārtas),
ūdens pievads (vai ir iespēa iekārtai pievadīt ūdeni),
atbilstība tehnoloģiskā procesa vajadzībām,
tilpums (vai ar iekārtu ir iespējams pagatavot nepieciešamo produkcijas daudzumu),
iekārtas tehnoloģiskā procesa ilgums (vai var pagatavot paredzētajā laikā),
izmantošanas ērtība (vai būs ērti izmantot iekārtu),
papildpiederumu nepieciešamība (vai iekārtai nepieciešami papildus piederumi),
ventilācijas iespējas (vai nepieciešama ventilācijas pieslēgšana),
atbilstība trokšņu līmenim,
rezerves daļu iegādes iespējas.
Virtuves iekārtām tiek pievienotas ekspluatācijas instrukcijas, kurās ir norādīti iekārtu izmantošanas un apkopes noteikumi. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1242581
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties