Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Laulības izbeigšanās jēdziens un veidi tiesiski diahroniskajā skatījumā

     

    Referāts20 Tiesības

4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:453625
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Laulības izbeigšanas vēsturiski aspekti    7
1.1.  Laulības šķiršana senājā pasaulē    7
1.2.  Laulības šķiršana pirms Livonijas laika    10
1.4.  Laulības šķiršanas 19.-20. gadsimtā    13
2.  Laulības šķiršanas jēdziens un veidi    18
2.1.  Laulības šķiršanas veidi    18
2.2.  Laulības šķiršanas procedūra    20
2.3.  Laulības šķiršanas tiesiskās sekas    22
2.4.  Laulības neesamība    25
  Secinājumi un priekšlikumi    28
Darba fragmentsAizvērt

Visi mēs zinām, cik liela ir ģimenes nozīme katra cilvēka, sabiedrības un valsts dzīvē. Laulība ir cilvēciskās sabiedrības izsens institūts, pārgājis sarežģītu attīstības ceļu. Ar laulību saprot vīrieša un sievietes ģimenes saikni, kas rada to tiesības un pienākumus un attieksmi vienam pret otru un bērniem. Tieši ģimenē sākotnēji rodas cilvēka pasaules uztvere, viņa attieksme pret sabiedrību, tikumīgām un kulturālām vērtībām, formējas viņa sociālā kvalitāte. Vesela, spēcīga ģimene ir stabilitātes un uzplauksmes paamts jebkurā sabiedrībā. Ģimene - tā ir tā sabiedriskā struktūra, kurā, vispirms, notiek cilvēka kā sabiedrības locekļa rašanās. Tādēļ demokrātiska sabiedrība ir ieinteresēta izturīgā, garīgā un tikumīgi veselā ģimenes attīstībā.
Mūsdienu sabiedrībā viena no aktuālākajām problēmam ir laulības saglabāšana. Diemžēl arvien retāk ir sastopamas pilnas ģimenes. Laulības izbeigšana - vienmēr ir grūts psiholoģisks temats. Laulības izbeigšana ir vienmēr saistīta ar būtiskām izmaiņām tiesiskajās attiecībās. Laulības tiesisko attiecību izbeigšanas problēma - lielākā sociālā problēma mūsdienu sabiedrībā. Lielā mērā tas izriet no tā, ka jauniešu, kas stājas laulībā, materiālā un garīgā dzīve nav pilnībā nostiprinājusies.
No likuma skata, uz laulātajiem ir attiecināmas noteiktas savstarpējas tiesības un pienākumi. Domstarpības - ir noteiktu pienākumu neizpilde, kas noved pie strīda, kas var būt laulības izbeigšanas pamats, ja laulātie nevar vienoties. Šajā gadījumā ir nepieciešama palīdzība laulības šķiršanā.
Ģimenes likumdošanā ir paredzēta laulības izbeigšanas iespēja. Dažos gadījumos ģimenes saglabāšana top neiespējama. Cēloņi tam ir vairāki un katrā konkrētā gadījumā tie būs savi. To var izskaidrot ar sarežģītību un daudzplakņu attiecībām ģimenē, pirmkārt, starp laulātajiem. Dažos gadījumos ģimene pārstāj svētīgi iespaidot tās locekļus, izsauc negatīvas reakcijas - laulības saglabāšana ir bezjēdzīga.
Šķiršanās ir likta zem valsts kontroles un var notikt tikai ar valsts institūcijām: ar dzimtsarakstu biroju un tiesu, citas nekompetentnas institūcijas var aplūkot lietas par šķiršanos. Laulības šķiršana tādā vai citā kārtība ir paredzēta likumā atkarībā no noteiktiem apstākļiem un nevar būt predestinēts ar puses vēlmi. Ar laulības iesniegumu par šķiršanu var griezties gan viens no laulātajiem, gan abi laulātie.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1129076
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties