Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:452901
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Atveru acis (šajā mirklī sāku eksistēt šodienā un sāku komunicēt). Ir sestdienas rīts. Jau pēc pāris minūtēm (jāuzsver tas, ka sestdienās pāris minūtes, kad var it kā izlikties, ka var nedomāt par to, kur un kā un kāpēc man būtu jābūt nākošajā mirklī–tas ir kaut kas!) sāksies mana diena, kurā noteikti tiks veiktas kaut kādas kopīgas darbības, notiks dalīšanās dažādās zināšanās, vēl jo vairāk–tiks radītas jaunas zināšanas. Vēl viena diena, kad tiks dota un saņemta informācija, tiks veidoti viedokļi, panākta sapratne, tiks izraisītas emocijas un uzturētas emocijas, tiks ietekmēti citi. Kaut gan–varbūt viss būs pavisam savādāk...? „Atkal šodien varēs sasniegt vienotību un arī izraisīt konfliktus. Ir vērts dzīvot,” nodomāju un apskauju savu mazo māsiņu, kas mēdz no rītiem ierāpot manā istabā (tā nu mēs katru rītu neverbāli sasveicināmies). Ir sākusies diena–ar saviem dalībniekiem, ar saviem procesiem un ar savu pielietojumu.
Diena sākas saskarsmē ar sevi-sakārtoju domas, izplānoju savu dienu (īstenībā mana t.s. komunikācija „noslinko” šajā rītā–viss jau ir sen izplānots, varbūt izņemot māsiņas apskāvienu). Plānojot vai neplānojot saskarsme ar sevi–subjektīva, sistemātiska, unikāla un neatkārtojama, mijiedarbībā un nepārtrauktībā, ar savu nozīmi un jēgu.
Pieturoties pie sistemātiskuma, izlasu savā telefonā naktī sūtītās īsziņas (kādam komunikācijas procesi turpinās arī naktīs, bet es esmu bijusi par slinku) un, ņemot vērā personiskajā komunikācijā ietvertās ētiskās izvēles un vēloties vai nevēloties uzturēt attiecības, izvēlos–kuriem atbildēt un kuriem–varbūt nē, varbūt vēlāk. Dažiem pat piezvanu–novērtēju situāciju un ar noteiktu pārliecību, atsaucību un elastību izvēlos metodi un arī formu, kādā veidoju savas dienas telefonsarunas (sestdienas rītā pat uzdrīkstoties izmantot empātijas paņēmienus, kā arī nedaudz mēģinot varbūt pat paanalizēt savu un savu telefonsarunu biedru komunikāciju).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1140459
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties