Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Prozas teksta analīze. I.Šķipsna "Aiz septītā tilta"

     

    Eseja3 Literatūra

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:452802
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Literāra darba saturu veido stāsts par Latviešu bēgli Amerikā, tēla cīņa ar sevi un savu būtību. Stāstā attēlota 32 gadus vecas sievietes cīņa par savu nākotni no diviem pilnīgi atšķirīgu tēlu skatu punktiem.
Tekstā apspēlētās problēmas, galvenokārt, ir iekšējas. Piemēram, spilgti attēlota ir galvenā varoņa cīņa ar sevi, bailes attīstīties un skatīt pasauli ar atvērtām acīm. Centieni sev ieskaidrot, ka nekam nekad nav jēgas. (Ik dienas es atkārtošu spēku vārdus, patstāvīgi un mūžam atcerēšos, ka nekam nav jēgas, ka šī pasaule ir brīnišķīga tieši tāpēc, ka es zinu, ka nekam nav jēgas.)
Otrā galējībā aiziet varoņa vēlme izbaudīt visu, ko vien pasaule spēj sniegt, šādā veidā apslāpējot sevī gan bailes no neziņas un vientulības, gan bailes mirt, neizjūtot visas iespējamās un neiespējamās emocijas. (Es negribu ievelties kādā siltā, mīkstā zemes dobumā un gulēt, un gaidīt, kamēr apaugšu ar ikdienas ieradumu. Gribu velties ritēt, lidināties pa zemes virsu, gribu visam pieskarties un visu sajust.)
Kā problēmu var arī noraksturot ģimenes attiecību veidošana, kuras stāstā arī ir atveidotas, kā divas galējības. Ja vienās valda sava veida uzticība, bet reizē noslēgtība, tad otrās ģimenes attiecībās ir haoss, neuzticība un vēlme pēc varas un kontroles. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties