Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:452483
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Shi Huangdi bija apsēsts ar domu par nemirstību. Viņs pārbaudīja sēnās leģendas, meklēja jaunus veidus. Par vienu no šīm veidiem kļuva dzīvsudraba kapsulas. Galma fiziķis apsolīja dzīves pagarināsanu, jo dzīvsudrabs tika uzskatīts par vielu ar pārdabiskām īpašībam, taču rezultāts bija pretējs. No varenā kareivja imperators pārvērtās par garīgi un fiziski slīmo cilvēku. Parādījās jauni pretendenti uz Shi Huangdi troni.
50 gadu vecumā imperātors mirst būdams ceļā, tālu no mājām un atstaj vēstuli, kur pasludina savui vecāko dēlu par troņa mantinieku. Taču Li Si iznīcina vēstuli un atdod troni jaunākajam Shi Huangdi dēlam, kas vēlāk nogalināja savus brāļus un māsas. Li Si arī nevienam neziņo par imprātora nāvi veselus 2 mēnešus, lai izvairītos no sacelšanās būdams tik tālu no galvaspilsētas.
Taču neilgi pēc šīm ziņām tomēr sākās sacelšanās, bet Shi Huangdi to jau neredzēja. Viņa izdomatais bēru plans tika izpildīts – viņš tika apglabats mauzolejā kopā ar visām savam konkubīnēm, celtniekiem un arhitektiem.
Shi Huangdi tiek uzskatīts par pirmo imperātoru, kas izveidoja administratīvo sistēmu, vienotu valodu, ko izmanto vēl šodien, Lielo Ķīnas sienu – Ķīnas simbolu, kā arī vienotās Ķīnas ideju.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1317983
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties