Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:451912
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

SASVEICINĀŠANĀS
Gan darījumu vidē, gan sabiedriskajā dzīvē visi Spānijas sabiedrības slāņi, izņemot visaugstākās aprindas, izturas brīvi un nepiespiesti. Familiritāte ir viena no spāņu rakstura pamata šķautnēm. Istabeni un durvju sargu viņi uzrunā usted (jūs), bet kolēģiem un priekšniekam saka tu (tu). Tas allaž šķiet mulsinoši cilvēkiem no Latīņamerikas valstīm, kur rīkojas pretēji. Nekādā gadījumā nedrīkstētu padotajam sacīt usted, jo tas viņu nostāda vienā līmenī ar mājkalpotājiem. Ikviens nekavējoties sāk saukt sarunu biedru vārdā. Spānijas dienvidos, kur manieres ir mazliet formālākas nekā ziemeļos, paies ilgs laiks, kamēr cilvēki vienosies uzrunāt cits citu uz “tu”.
Cilvēki, kuri ir tuvi graudi, satiekoties, bieži apskaujas. Sievietes savukārt sasveicinoties viegli apskaujas un noskūpsta viena otru uz abiem vaigiem.

SPĀŅU MENTALITĀTE
Vienkāršību Spānijā vērtē augstāk par pašpārliecinātību. Sava pārākuma, intelekta spēju izrādīšana vai spēju izrādīšana neizpelnās apkārtējo atzinību. Saskarsmē ar pašpārliecinātiem cilvēkiem, kuri mēģina radīt iespaidu, ka visu zina labāk, piemēram, vāciešiem vai britiem, spāņi var izskatīties bikli vai svārstīgi. Runājot svešvalodās, spāņu mazvērtības komplekss pieaug, jo viņi bieži vien baidās, ka tiks izsmieti par savu slikto izrunu un vājajām zināšanām. Spānijas iedzīvotājiem ir izteikta goda izjūta un pašcieņa. Ikviens sīkums, kas to mazina vai aizskar, var sabojāt attiecības. Tāpēc ir svarīgi zināt, ar ko īsti viņi lepojas. Tehniskās iemaņas, profesionalitāte un kompetence spāņiem rūp mazāk nekā lepnums par personīgajām rakstura īpašībām. Izturēšanās, ko ārzemnieki reizēm mēdz tulkot kā neiecietību pret citu cilvēku viedokli, pēc spāņu ieskatiem patiesībā apliecina, ka viņiem piemīt pašpaļāvība un spēcīga savas vērtības apziņa.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties