Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:451529
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Patēriņa preču trūkums un politiskās represijas demoralizējoši ietekmēja darbiniekus. Tādēļ samazinājās ražīgums. 1970-to gadu beigās – 1980-to gadu sākumā ekonomiskā depresija ir kļuvusi par sociālistisko ekonomisko sistēmu raksturīgu iezīmi Austrumeiropas valstīs.
Struktūras, kultūras un uzvedības krīzes kalpo par komunistiskās partijas valsts sabrukuma izskaidrojumu. Strukturāli, partijas un valdības paralīzes rezultātā pieauga nepakļaušanās rīkojumiem. Tādējādi Padomju Savienībā 1980-to gadu sākumā valsts kontrole pieņēma „pārāk birokrātiskās, lēnas un neelastīgas formas” . Centrālie partijas-valdības institūti nevarēja atrast represīvos vai un vienprātīgos līdzekļus sabiedrības atbalsta nostiprināšanai.
Komunistiskās partijas dominēšana tika vājināta ar masu cinismu, apvienotu ar elitāro norobežošanos. Saskaņā ar aptauju, veikto izvēles kārtībā starp Padomju Savienības, Polijas, Ungārijas, Čehoslovākijas un Bulgārijas pilsoņiem, „cilvēki ir centušies nodibināt jaukto ekonomiku un valsts nodrošinājumu” tādu sociālo pakalpojumu jomā, kā veselības aprūpe, izglītība, pensijas, lēti mājokļi, darbavietas, kā arī kultūras iestādes, piemēram, bibliotēkas, teātri un muzeji. Cilvēki vēlētos, lai šī joma būtu efektīvāka un iegūtu egalitāro raksturu. Masas atbalstīja ekonomikas politiku, jo tā nodrošināja patēriņa preces, dzīves līmeņa paaugstināšanos un samērīgas algas, kuru līmenis bija atkarīgs no kvalifikācijas un konkrēta darba rezultātiem. 1980-to gadu beigās valdošie režīmi vairs nenodrošināja šādus labumus. Pilsoņi noraidīja valsts sociālistisko sistēmu tās neefektivitātes, korupcijas un patvaļīguma dēļ. Priekšroka tika dota režīmam, kas balstās uz taisnīgumu, procedūru drošību un labumu efektīvu sadalījumu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1319186
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties