Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:450959
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vespuči jau ceturtā ceļojuma laikā (1503-1504) atkal „meklēja Malakas šaurumu” pie Brazīlijas krastiem, bet nekādu nozīmīgus rezultātu neguva (izņemot vērtīgas koksnes kravu). Līdz pat savai nāvei (1512) Vespuči baudīja vislabāko reputāciju. Viņš tika dēvēts par „Kastīlijas labāko stūrmani”, un viņa sacerējumi bija atzīti un novērtēti visā Eiropā. Dzīvā un interesantā formā viņš tajos attēloja jaunatklāto zemju dabu un iedzīvotājus, bet bez viņas ziņas veiktu vairāku papildinājumu un labojumu dēļ pakāpeniski radās iespaids, ka tieši viņš atklāja jauno kontinentu. Kā Kolums, tā Vespuči bija lieli atklājēji un būtiski veicināja cilvēku atziņu attīstību. Turklāt dižais dženovietis augsti vērtēja savu tautieti.
Amerigo Vespuči nebija ne melis, ne krāpnieks. Viņš bija dižens jūrasbraucējs ar kosmogrāfisku atjautu, viņš spēja pārkāpt barjeru, kas saistīja Kolumba domāšanu. Kā pirmais viņš saprata, ka jaunās zemes neatrodas Āzijā, bet ir pilnīgi jauns kontinents. Amerigo Vespuči atklājumi palīdzēja viņš tautiešiem un kaimiņiem saprast, kas jaunā pasaule ir kaut kas, ko viņa senči nebija nepazina, jo viss, ko viņi atklāja bija jauns un iepriekš nezināms. Amerigo Vespuči savu karjeru sāka pārdodot augļus un dārzeņus, bet mēs viņu pazīstam kā Amerikas vārda autoru.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties