Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:450266
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tiek izteiktas neskaitāmas hipotēzes par dzīvības rašanos, tomēr trīs no tām ir vispopulārākās – bioķīmiskā, panspermijas izcelšanās un kreacionisms. Katra no izteiktajām hipotēzēm nav līdz galam pierādīta, tādēļ problēma par dzīvības rašanos uz Zemes zinātnē vēl nav atrisināta. Panspermijas hipotēze apgalvo, ka dzīvība radusies kosmosā, no kurienes nokļuvusi uz Zemes, bet, manuprāt, tā ir nepilnīga, jo nav izskaidrots kā šī dzīvība iesākumā radusies kosmosā. Kreacionisms pauž, ka dzīvība radusies kādas dievišķas būtnes iespaidā, bet neviens nav redzējis šo dievišķo būtni un nav nekādu pierādījumu, ka tāda eksistētu, kā arī, kādam bija jārada šī dievišķā būtne, šādi secinājumi radītu bezgalīgu hipotēžu virkni bez loģiska skaidrojuma. Manuprāt, dzīvība radusies tieši bioķīmisko procesu rezultātā, jo to pēta dažādas zinātnes, ir vizuāli pierādījumi daudzām svarīgām problēmām un tas arī izskaidrotu evolūcijas norisi dzīvības pastāvēšanas laikā jeb, manuprāt, lieliski izstrādāto Č. Darvina evolūcijas teoriju.
Sākotnēji ticība dzīvības pašizcelsmei nebija saistīta ar noteiktu pasaules uzskatu.To, ka eksistē dzīvības pašrašanās, uzskatīja par acīmredzamu, dabā novērojamu faktu. Tikai ievērojami vēlāk šis fakts ieguva teorētisku pamatojumu un to sāka izskaidrot gan no materiālisma, gan ideālisma pozīcijām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1114359
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties