Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:449953
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

„Asinsbalsij” Romā nebija svarīga nozīme, jo romiešu kultūra nebalstījās uz asinsradniecības saitēm. Svarīgākais faktors bija saimes publiskais gods, tās vārds. Bērns, kuram nebija zināms tēvs, kaut arī bija piedzimis brīvs, saņēma mātes vārdu; šiem bērniem sabiedrībā nebija nekādas vērtības. Tas viņus atšķīra no brīvlaistajiem, kuri bieži kļuva par bagātām un ietekmīgām personām, brīžiem pat pacēlās līdz jātnieku un senatoru kārtai.
Saimes māte rūpējās par mājsaimniecību un audzināja bērnus, kamēr tie bija mazi. Viņas uzdevums bija nodrošināt mājas kārtību, komfortu, lai tēvs pēc svarīga valsts darba varētu atpūsties. Viņa bija, mater familias, domina, kas kopā ar savu dzīvesbiedru bija atbildīga par mājas kultu. Sievietei pilsoņa tiesību nebija, un tā valsts dzīvē nepiedalījās; sievietēm neklājās apmeklēt tautas sapulces. Sieviete nebija juridiska persona. Sieva tik ļoti bija piesaistīta vīram, it kā tā būtu viņa meita. Romieši uzskatīja, ka sievietes dabiskās īpašības- kautrīgums, vājums, publisko strīdu būtības neizpratne, rakstura nestabilitāte- nedod iespēju viņām nodarboties ar politiku. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties