Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:448508
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Imigranti vairojas strauji, latvieši savukārt ir rekordisti izmiršanā. Vai nākotnē, uz dažādo ādaskrāsu, valodu un kultūru fona, latviešu nacionālisms vēl spēs izrauties un atgūt zaudēto? Varbūt, salīdzinot ar āfrikāņu, krievu un arābu izcelsmes iedzīvotāju populāciju Latvijā būsim tikpat, cik izmirstošie lībieši? Vai būs pietiekami daudz tādu cilvēku, kam vēl būs pamats teikt: Esmu latvietis!?

Zviedriju var saukt par tipisku Eiropas Savienības valsti un valsti kā sabiedrību.

Savulaik, vēl pirms iestāšanās Eiropas Savienībā, Zviedrija sāka uzņemt savā valstī imigrantus kā darbaspēku. Pārsvarā tie bija politiskie (un lielā mērā ekonomiskie) bēgļi no trešās pasaules valstīm. Ne jau Zviedrijas laukos, bet tieši lielajās pilsētās šodien var redzēt neskaitāmus arābu, dienvidslāvu, āfrikāņu un citus iedzīvotājus, no kuriem liela daļa ir pārāk slinki, lai strādātu, un Zviedrijas dāsnā pabalstu sistēma šo dīkdienību tikai stiprina, tas ir Zviedrijas sociāldemokrātu nopelns. Pabalsti ir pietiekami lieli, lai šķistu pilnīgi pietiekami imigrantiem no nabadzīgām valstīm. Un tā nu veselas ģimenes un komūnas dzīvo bez darba, un jūtas visai komfortabli. Tikai gribas jautāt vai Zviedrija cer, ka bērni, kas uzauguši šādās dīkdienīgās ģimenēs, būs piemēroti darba tirgum? Imigrantu jaunā paaudze ir Zviedrijas labklājības sistēmas klupšanas akmens. Pirmkārt, ģimenēs, kas imigrējušas no arābu, āfrikas un tamlīdzīgām valstīm, ir ievērojama dzimstība, tātad pēc gadiem jau esošo imigrantu skaits būs palielinājies. Otrkārt, imigrantu daudzskaitlīgā jaunā paaudze psiholoģiski būs jau uzaugusi ar domu, ka valsts dod bezdarbnieka pabalstu, un ar to pietiek. Tikpat kā nav nevienu no strādājošajiem imigrantiem, kas darītu kādus no melnajiem darbiem ceļu remontdarbos, celtniecībā u.tml. Bet lielākā daļa Eiropas Savienības iedzīvotāju ir pārliecināti, ka tieši melnajiem darbiem melnie imigranti ir kā radīti, un ka paši varēs aizņemt vieglākus arodus. Realitāte ir cita zviedri smagi strādā, bet imigranti saņem bezdarbnieka pabalstus no zviedru milzīgajiem nodokļiem, un dzīvo jautri savās kopienās imigrantu rajonos.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,27 €
Materiālu komplekts Nr. 1116506
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties