Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:448455
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Šajā darbā mēs centāmies iepazīties ar tūrisma plānošanas darbu pašvaldībā. Kā piemēru izvēlejāmies apskatīt Jūrmalas pilsētu. Lai sasniegtu nosprausto mērķi, mēs izvirzījām vairākus uzdevumus. Pirmkārt, noskaidrot, vai konkrētajā pašvaldībā ir izstrādāta tūrisma attīstības stratēģija vai plāns un iepazīties ar galvenajiem plānošanas dokumentiem. Otrkārt, izpētīt, kāds ir Jūrmalas piedāvājums un veikt resursu analīzi. Treškārt, tikties ar Jūrmalas domes galveno tūrisma speciālistu.
Rezultātā mūsu mērķis bija iepazīties ar tūrisma plānosanas posmiem: ilgtermiņa plānu, vidēja termiņa plānu un īstermiņa plāniem.
Darba gaitā mēs iepazināmies ar jau veiktajiem un ieplānotajiem tūrisma projektiem, statistikas datiem. Tika iegūts skaidrāks priekštats par to, un kādi ir tūrismu bremzējošie faktori Jūrmalā, un kas tiek darīts, lai to risinātu.
Darba 1. nodaļā ir tiek apskatīta kūrorta vēsturiskā attīstība. 2. nodaļā ir izvērtēts, cik liela nozīme Jūrmalas attīstības plānā tiek pieversta tūrismam un atpūtai. Turpat apskatīta Jūrmalas kūrorta tūrisma attīstības stratēģija 1997. – 2002. Tūrisma attīstības koncepcijā, kas ietverta arī stratēģijā definēta Jūrmalas tūrisma vīzija un ilgtermiņa mērķi. Galvenās problēmas un stratēģiskie mērķi 5 gadu periodam apskatīti nodaļas turpinājumā. Nodaļu nobeidz Rīcības plāna apskats.
Galvenie Jūrmalas tūrisma resursi un piedāvajums raksturots 3. nodaļā. Pie šīs nodaļas arī skatītas kultūras un izklaides iespējas, izmitināšanas un ēdināšanas sektors, kā arī tūrisma infrastruktūra. 4. nodaļā parādās galvenokārt informācija, ko saņēmām tiekoties ar Tūrisma un Ārējo sakaru nodaļas vadītāju Armandu Muižnieku. Te izvērtēta nodaļas darbība, galvenie ar tūrismu saistītie projekti un galvenās problēmas tūrisma attīstībai. Pēdējā nodaļā sīkāk apskatīti kritēriji, pēc kuriem tiek novertēta tūrisma attīstība Jūrmalā.
Darbā ir izmantoti materiāli no Jūrmalas Domes mājas lapas, kā arī Tūrisma un Ārējo sakaru nodaļas vadītāja sniegtā informācija. Galvenā uzmanība ir pieverata dažādu plānošanas dokumentu analīzei.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties