Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:447241
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzīvē ir tāpat kā pasakā. Reizēm tā ir salda, mīlas, prieku pilna, bet reizēm tā ir kā nātru pļava, kurai tev ir jābrien cauri. Bet, ja vien tev pietiks spēka, tu pārvarēsi pat visskarbākos vārdus un pāriesi nātru pļavai pāri kā maigām smilgām. Tas ir aktuāli arī mūsdienās, jo vienmēr būs kāds, kas gribēs būt pārāks, un kādreiz nāksies cīnīties par vietu zem saules arī mums pašiem. Šī ir muzikāla poēma divos cēlienos, kas ir veidota pēc H. K. Andersena pasakas motīviem, kuros autore Māra Zālīte aktualizē jautājumu par cilvēka duālo dabu. Par cīņu starp cilvēcisko, dievišķo (vienpadsmit ķēniņa dēli) un dzīvniecisko (mežonīgie putni - meža gulbji).
Mūzikls sākas ar jautrām dziesmām un gavilēm, jo princesei Elīzai, kura ir izvirzīta par galveno varoni, ir dzimšanas diena. Tajā vakarā pilī ierodas arī jaunā pamāte, kuru naivais Elīzas tēvs ir iemīlējis. Pamāte ir ļaunuma iemiesojums. Viņa vēlas valdīt pār pili un pār visu pasauli. Viņa ienīst cilvēkus un vēlas tikt vaļā no tiem, kas sevī kā visdārgāko mantu glabā cilvēcību. Viņas sabiedrotie ir kukaiņi. Viņa ir tik ļauna, ka spēj pārvērst cilvēkus par putniem un kukaiņiem, tādēļ viņa nobur Elīzas vienpadsmit brāļus par meža gulbjiem. Tikai naktī tie pārvēršas atpakaļ par cilvēkiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties