Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:447231
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Grupas dalībnieki ieklausījās un akceptēja manu viedokli, bet tad es ieturēju vairāk neitrālu viedokli, jo tas tak bija grupas darbs nevis mans, grupā ir jāļauj izteikt viedokļi un uzklausīt visus grupas dalībniekus. Pats esmu to mācījis karavīriem un būtu aplami to pašam neievērot, kautgan ja dzirdēju manuprāt pilnīgi aplamus variantus, protams kad izteicu viedokli, lai būtu viela pārdomām. Gribu arī piebilst, ka pilnībā arī nepiekrītu grāmatas autora viedoklim, jo grāmata tika izlaista 1986. gadā un partūlkota uz latviešu valodu 2010. gadā, tādēļ daudzas lietas ir gājušas uz priekšu, ir gūtas jaunas pieredzes, kā rezultātā izdzīvošanas māksla ir attīstījusies un augusi.
Kāpēc cilvēki jau no sabiedrības rašanās brīža apvienojas grupās un izvēlas kolektīvu dzīves veidu. Cilvēki apvienojas grupās, pirmkārt, lai apmierinātu savu vajadzību pēc saskarsmes, pēc cilvēciskiem kontaktiem, pēc piederības. Otrkārt, lai kopā darbotos, lai realizētu savus mērķus efektīvāk un rezultatīvāk, nekā tas būtu iespējams, darbojoties pa vienam. Treškārt, grupās cilvēki meklē atbalstu un aizsardzību no dažādām dzīves grūtībām. Visi šie iemesli ir svarīgi, taču īpaši nozīmīgs ir otrais — grupas darbības efektivitāte, kas ir lielāka nekā atsevišķam indivīdam.

Nezinu cik daudz civilā sabiedrība savos uzņēmumos ņem vērā tādas lietas kā lēmuma pieņemšanas proces un cik pievērš uzmanību gruvu veidošanās posmiem un stadijām. Katrā ziņā Latvijas bruņotajos spēkos, šīm lietām tiek pievērsta liela uzmanība, jo rezultāts kas jāsasniedz, bieži vien ir ar paaugstinātu karavīru drošību. Ja vadītājs saprot ka pastāv reāli draudi viņu padoto dzīvībā, viņš centīsies darīt maksimāli iespējamo, lai mazinātu risku, bet tai pašā laikā centīsies saniegt uzdoto uzdevumu ar vis labāko kvalitāti un pēc vis labākās sirdzsapziņas. Padotie redzot ka vadītājs rūpējās par viņiem, vienmēr darbosies gan individuāli, gan grupās ar vis lielāko atdevi, rezultāts būs maksimālais ko tajā situācijā varēs panākt, ja vien lēmums būs bijis pareiz. Vienozīmīgi varu apgalvot kad lēmumu pieņemšana grupās ir svarīga un nozīmīga lieta mūsdienu straujajā dzīves veidā, lai netiktu pieņemti pilnīgi aplami lēmumi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1337317
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties