Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Latvijas tautsaimniecības problēmas un to iespējamie risinājumi

     

    Konspekts2 Ekonomika

0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:445573
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Danske banka ir atzīmējusi, ka, neskatoties uz agresīviem samazinājumiem valsts tēriņos, reālais budžeta izdevumu apjoms Latvijā uz 2009. gada augustu ir tieši tāds pats kā 2008. gada augustā. Tas ir izskaidrojams tikai daļēji ar lielākiem sociāliem maksājumiem Latvijas bezdarba līmenim pieaugot līdz 12% procentiem, bet arī ar to, ka izdevumu samazināšanas process pats par sevi ir pilns ar trūkumiem un, iespējams, korupciju. Tiek atzīmēts gadījumi, kad valsts darbiniekiem, neskatoties uz darba algu samazinājumu tiek izmaksātas lielas prēmijas.
Visām augstākminētām , kā arī neminētām problēmām ir nepieciešami kompleksi risinājumi, kas iesaistīs sevi gan Latvijas valdības, gan privātā sektora, gan Latvijas bankas, gan arī starptautisko organizāciju sadarbību.
Autors vēlas atzīmēt, ka nebūt nav acīmredzami, ka, kā daži politķi ir minējuši, Latvijas ekonomika ir jau sasniegusi savu zemāko krīzes punktu. Joprojām ir iespējama apstākļu pasliktināšanās un, pat ja ideja par zemāko krīzes punktu ir pareiza, tas nebūt nenozīmē, ka atgūšanās periods būs tik pat straujš kā krīzes izraisītais kritens, vai arī, uz kredītu balstītā attīstība, piemēram, 2006. un 2007. gadā.
Secinājumā ir jāmin vienīgā – realistiskā –, pēc autora domām, iespēja stiumlēt Latvijas ekonomiku un veicināt tās attīstību, kas nebūtu saistīta ar jaunu kredītu ņemšanu un parāda palielināšanu. Manuprāt vienīgais situācijas risinājums, ir ļoti spēcīga valsts iekārtas restrukturizācija, jeb valts funkciju efektivitātes palielināšana un tēriņu samazināšana. Šāda darbību ļautu samazināt nodokļus Latvijā, tādējādi veicinot, gan vietējo uzņēmumu konkurētspēju, gan piesaistot ārvalstu uzņēmējus un tādējādi veicinot Latvijas eksportu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1116296
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties