Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:445176
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ceturtais faktors, kas tuvināja revolūciju, bija ieilgusi un dziļa finansu krīze, kas valdības nekompetences dēļ piemeklēja Franciju 18. gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados. Astoņdesmito gadu beigās situācija kļuva kritiska, jo ekonomiskā stāvokļa dēļ, muižnieki ievērojami palielināja nodokļus, cerēdami kaut cik kompensēt zaudējumus, un maizes cena uzkāpa tik augstu, ka pilsētas iedzīvotājus pārņēma izmisums. 1788. gadā franču ģimene par maizi tērēja 50% ienākumu, 1789. gadā šis skaitlis bija pakāpies jau līdz 80%.4 Pastāvošās situācijas dēļ, pieprasījums pēc amatniecības izstrādājumiem samazinājās. Ir saglabājušies dati, kuri liecina, ka 1787.- 1789. gadam bezdarba līmenis Francijas pilsētās ir bijis līdz pat 50%. Bezdarba un trūkuma izraisītā neapmierinātība zemniekus un pilsētas strādniekus padarīja par potenciāliem revolucionāriem.
1788. gadā finansu sistēmā bija iestājies pilnīgs haoss, sabiedrību plosīja nesaskaņas, tronī sēdēja nekur nederīgs monarhs, un Francijas absolūtā monarhija bija nonākusi uz politiskā sabrukuma sliekšņa. 5
Tātad revolūciju Francijā izraisīja iepriekš minēto faktoru kopums: iesīkstējušās privilēģijas, dziļi sociāli konflikti, absolūtisma teorijai un praksei naidīgu ideju izplatīšanās, aizvien smagāka finansu krīze.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-5,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1313940
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties