Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:444201
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

3. Darba aizsardzības prasības, veicot darbu
3.1. Sastatņu montētājam lietot darba apģērbu, kurš neierobežo kustības un ir ērts.
3.2. Darbam nepieciešamos rīkus, ierīces un instrumentus, ko lieto darba laika pēc to lietošanas izvietot parocīgi un novietot paredzētās vietās, instrumentus, kurus ņem ar labo roku, novieto labajā pusē, bet instrumentus, kurus ņem ar kreiso roku, novieto kreisajā pusē.
3.3. Darba vietu vienmēr uzturēt tīru un kārtīgu.
3.4. Darba laikā nenovērst uzmanību ar sarunām, kas nav saistīta ar tiešo darba uzdevumu, kā arī netraucēt pārējos darbiniekus.
3.5. Sastatņu montētājs ir tiesīgs izmantot darba uzdevuma izpildei tikai tādu darba aprīkojumu un palīglīdzekļus, ar kura lietošanas noteikumiem viņš ir iepazīstināts, viņa zināšanas ir pārbaudītas un saņemta tiešā darbu vadītāja atļauja pielietot to patstāvīgi.
3.6. Celtniecības sastatņu, sastatņu kāpņu un alumīnija torņu montāžu, demontāžu vai pārveidošanu veikt tikai atbildīgā darbu vadītāja tiešā vadībā. Veicot darbu augstumā, sastatņu montētājam jānostiprina drošības sistēma pie izturīgām ēkas daļām vai sastatņu statnēm saskaņā ar darba veikšanas plānu, kā arī pēc celtniecības sastatņu, sastatņu kāpņu un alumīnija torņu montāžas, demontāžas vai pārveides darbu vadītāja norādījumiem.
3.7. Pirms darba uzsākšanas, kur nepieciešams lietot drošības sistēmas, sastatņu montētājiem iepazīties ar ražotāja lietošanas instrukciju, kurā iekļauta informācija par individuālā aizsardzības līdzekļa lietošanas mērķi, glabāšanu, izmantošanu, apkopi, piemērotajiem papildpiederumiem utt.
3.8. Pirms katras lietošanas reizes vizuāli jāpārbauda drošības sistēma, īpašu uzmanību pievēršot, vai jostu un virvju tekstilmateriāls nav bojāts (iegriezumi, izdilumi, ķīmisku vielu izraisīti bojājumi) un vai jostas un virves ir regulējamas, tās ir piemērotas lietotājam. Vai āķi, gredzeni, sprādzes un garuma regulators funkcionē un izstrādājumi ir atbilstoši marķēti (izgatavošanas gads, mēnesis, CE marķējums).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1374896
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties