Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:443013
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Iegūtie dati
Dati ir attēloti stabiņ diagrammās un apļa diagrammās, iegūtā informācija ir pierakstīta arī vārdiski. Dīvaini šķiet, ka attēlotie procenti nesastāda 100% summu.
Apkopojot iegūto informāciju, tika noskaidrots, ka žurnālisti Latvijā visbiežāk izmanto draugiem.lv, otrajā vietā ir twitter.com. Pirms savu rakstu veidošanas, 97% žurnālistu pārbauda interneta resursus, izmantojot meklētājprogrammas kā google vai yahoo, liela daļa izmanto arī ziņu aģentūras, piemēram, BNS un Leta. 56% aptaujāto atzīst, ka sociālie mediji kā informācijas avots ir ļoti nozīmīgi un drīzāk nozīmīgi nekā nenozīmīgi viņu rakstiem un sižetiem. Informācijas ticamību, kura atrodama internetā, žurnālisti visvairāk vērtē pēc autora reputācijas, otrajā vietā ir atsauču lietošana un tikai trešajā vieta, kurā informācija atrasta. Gandrīz puse (44%) sociālos tīklus nemaz neizmanto savu rakstu publicēšanai. Tie, kuri izmanto, tie visbiežāk rakstu publicēšanai izmanto mikroblogu vietnes. Svarīgākais, pēc kā viņi vērtē savu rakstu izdošanos vai neizdošanos, ir komentāru un viedokļu skaits, arī unikālo lapas apmeklējumu skaits. Interesanti, ka 72% žurnālistu uzskata, ka visi pašreiz pastāvošie mediji, tai skaitā prese, kura tiek uzskatīta par apdraudētu nākotnes skatījumā, tomēr pastāvēs arī pēc 20 gadiem. Tikai 17% uzskata, ka preses nākotne ir apdraudēta.
Pētījuma datu sadaļā ir arī informācija, ka, salīdzinājumā ar iepriekšējiem 2 gadiem, sociālo tīklu popularitāte ir augusi, jo 57% no aptaujas dalībniekiem tos izmanto vairāk. Tas liecina, ka šāda aptauja ir veikta arī iepriekšējos gados.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties