Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:442613
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Žurnālistikas būtība    3
  Ētika žurnālistikā    5
  Žurnālistu ētikas problēmas Latvijā    8
  Izmantotās literatūras saraksts    10
  Pielikums Nr.1    11
  Pielikums Nr.2    15
  Pielikums Nr.3    18
Darba fragmentsAizvērt

Mēdiji mūsdienās uzskatāmi par ceturto varu. Tas, manuprāt, atspoguļo to, ko var panākt ar žurnālistikas palīdzību. Masu informācijas līdzekļi daudziem ir galvenais avots informācijai un izglītībai, kā arī vadībai un uzvedības motivācijai kā indivīdiem, ģimenēm un visai sabiedrībai. Zināšanas veicina sapratni, kliedē aizspriedumus, un pamodina vēlēšanos uzzināt vairāk. Īpaši vizuāliem tēliem ir spēks veidot ilgstošus iespaidus un noteikt attieksmes, tādēļ vizualizācijai presē ir jāpievērš sevišķa nozīme.
Prese uzskatāma par sabiedrības spoguli. Tā informē par aktuālajiem notikumiem un palīdz sabiedrībai veidot viedokli. Latvijā ir gan latviešu, gan krievu prese un bieži to atainotie notikumi un to interpretācija mēdz atšķirties. Latvijas sabiedrību galvenokārt veido divas nācijas un tas patstāvīgi rada sarežģījumus. Presei ir īpaši liela ietekme šai sakarā, jo bieži cilvēki, kas lasa, piemēram, latviešu presi, nelasa krievu un tas ļauj žurnālistiem brīvi interpretēt notikumus un reizēm pat veidot dažādas situācijas sabiedrībā. Manuprāt, to bieži izmanto politiskie spēki pirmsvēlēšanu laikā, jo kā zināms žurnālistu ētika mūsdienās ir problemātiska.
Žurnālistika ir viena no interesantākajām un komplicētākajām humanitāro zinātņu nozarēm. Tā sekmē sabiedrības izglītošanu un informēšanu. Kā zināms presei ir ļoti liela ietekme sabiedrībā un tās viedokļa veidošanā. Prese sekmē arī ekonomisko un politisko procesu virzīšanu sabiedrībā. Cilvēki uzticas presē sniegtajai informācijai. Tas, manuprāt, tāpēc, ka prese ir viens no pirmajiem mēdijiem un ir gadu gaitā attaisnojis savu esamības nepieciešamību. Viens no faktoriem, kas palīdz presei saglabāt savu ietekmi ir tas, ka daudzi vairāk uzticas rakstītam vārdam, nevis, piemēram, radio ziņai, kuru ir arī grūtāk uztvert. Bet jāatzīst, ka nu jau arī ziņu portāli kā – Delfi, Apollo, TvNen ir kļuvuši populāri. Kāpēc? Man personīgi patīk, ka par aktuāliem notikumiem es varu uzzināt jau tajā pašā dienā, jo vienkārši avīzi es ieraudzīšu tika no rīta.
Preses darbība ir ļoti komplicēta un nav tik vienkārša kā pirmajā mirklī varētu šķist. Bieži mēs iedomājamies, ka žurnālists ir ieinteresēts kādā tēmā, izpēta to un uzraksta informējošu rakstu. Taču patiesībā šis process ir daudz sarežģītāks. Bieži ir situācijas, kad uz žurnālistu tiek izdarīts zināms spiediens, lai taptu attiecīgais raksts.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties