Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:442562
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pamatā norēķinu attīstību internetā, mobilajos telefonos vienmēr ir kavējušas patērētāju bailes par informācijas drošību, bet mūsdienu situācija pieradina cilvēkus izmantot visas jaunās un modernās tehnoloģijas.
Autors uzskata, ka ar laiku varētu izzust no cilvēku makiem skaidrā nauda, tādas pašas prognozes izsaka drosmīgākie Eiropas ekonomisti. Bet ja aizdomājās, tad kā bez skaidras naudas samaksāt oficiantam dzeramnaudu? Vai arī, ko darīt Amazones džungļos ar savu kredītkarti, ja tur pat nav ne elektrības, ne bankomātu? Iespējams, ka tieši attīstītajās valstīs var izzust papīra nauda un metāla nauda, bet dodoties uz ne tik attīstītajām valstīm varētu iegādāties arī skaidru naudu, lai norēķinātos kaut vai Amazones džungļos. Citi uz šādām prognozēm raugās skeptiski, un pieļauj domu, ka šo teoriju var piemeklēt tāds pats liktenis kā pareģojums par grāmatu un avīžu nāvi interneta dēļ, bet katram ir savi izņēmumi, kā arī plusi un mīnusi.
Lai bezskaidras naudas maksājumi dominētu un pieaugtu visā Latvijā norēķinu vidē, tiem jākļūst vienkāršākiem un drošākiem nekā tas ir līdz šim. Šie divi nosacījumi ir tie virzītājspēki, kas nākotnē ļautu sasniegt to ideālo modeli norēķinos, ko ir sasniegusi Islande, kur tikai 4% norēķinu notiek skaidrā naudā. Lai arī attālināto maksājumu popularitāte Latvijā pieaug, tomēr ir daļa klientu, kas vispār uz banku neiet un par pakalpojumiem norēķinās pastā vai pie pašiem pakalpojumu sniedzējiem.
Bankas kartes, norēķini ar mobilo tālruņu starpniecību, elektroniskās veikalu kartes- tie ir tikai daži no norēķinu veidiem, kurus sev līdzi ir atnesis informācijas laikmets un jaunās tehnoloģijas. Turklāt pasaulē arvien parādās jauni elektronisko maksājumu veidi- praktiski jebkurš informācijas nesējs var kļūt arī par norēķinu instrumentu.
Elektronisko bankas pakalpojumu panākumi lielā mērā ir atkarīgi no jaunākajām tendencēm ar tiem saistītajās nozarēs, kā arī no valdības iniciatīvām un politikas.
Arvien aktīvāk tiek ieviesti un pilnveidoti jauni pakalpojumi, kas saistīti ar jaunākajām informācijas tehnoloģijām. Klientam vairs nav nepieciešama skaidrā nauda, jo ar maksājumu karti var ērti norēķināties veikalos par pirkumu un citiem pakalpojumiem. Komunālos un citus ikmēneša maksājumus klients var veikt izmantojot internetbanku vai mobilo banku, nav vairs jāizņem no maksājumu kartes nauda un jādodas uz pastu vai banku, lai samaksātu rēķinus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties