Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:441836
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viduslaiku cilvēka pasaules uztvere krasi atšķiras no tās, kāda ir mūsdienu cilvēkam. Visspilgtāk šīs atšķirības ir manāmas tieši reliģijā un cilvēku domāšanā. Taču ir arī tādas lietas, kas vieno viduslaiku un mūsdienu cilvēku, piemēram, tas, ka cilvēki visu mūžu ir zinātkāri un alkst pēc jaunām zināšanām, kā arī tas, ka cilvēki joprojām tiek iedalīti šķirās, un nav svarīgi, vai tas ir oficiāli vai nav.
Viduslaiku cilvēku var dēvēt par lielu sapņotāju un fantazētāju, jo tie ticēja pārdabiskiem spēkiem, brīnumiem un domāja simbolos. Viduslaikos cilvēki uzticējās amuletiem, brīnumdzērieniem un maģijai. Manuprāt, šī ir viena no būtiskākajām atšķirībām starp mūsdienu un viduslaiku cilvēku, jo mūsdienās cilvēki ir vērsti vairāk uz materiālām lietām un nemēdz nodarboties ar burvestībām. Kopējo viduslaiku cilvēka pasaules uztveri veidoja mitoloģiski priekšstati, tāpēc arī viņu dzīvē svarīga loma bija baznīcai un reliģijai. Viduslaiku cilvēka domāšana bija reliģiska, sevi uzskatīja par Dieva kalpiem, nevis personību. Par saimnieciskās un kultūras dzīves centriem kļuva klosteri, jo tieši tur pasaulīgais mijās ar garīgo. Arī šodien baznīcas ietekme uz cilvēku ir ievērojama, jo ļoti daudziem cilvēkiem baznīcas apmeklējums ir kā nepieciešamība, un neapmeklējot baznīcu cilvēks jūtās grēku pilns.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1116078
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties