Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:440897
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ikdienā sastopoties ar manipulāciju, tā ir kļuvusi par parastu un ikdienišķu mūsu dzīves sastāvdaļu, ka vairs to neievērojam. Manipulācija var tikt apvienota ar šantāžas, uzpirkšanas, hipnozes, maģijas un pat fiziskas psihes ietekmēšanas paņēmieniem. Ar mums var manipulēt ģimenes locekļi, skolotāji, draugi, padotie, darba kolēģi, priekšnieki, politiķi, masu informācijas līdzekļi.
Man liekas interesanti tas cik bieži cilvēki manipulē, pat paši to neapzinoties, tādēļ ir jāsaprot manipulācija būtība, lai mēģinātu ar to tikt galā, jo ikdienas saskarsmē var atrast daudz piemēru, kas parāda, cik ļoti manipulācijas ietekmē mūsu dzīvi, lēmumus, rīcību, izjūtas un attiecības ar citiem cilvēkiem.
Manipulēšana ir apzināta vai neapzināta negodīga rīcība, kuras rezultātā otrs cilvēks izjūt vēlmes, kas atšķiras no viņa paša tobrīd aktuālajām vēlmēm. Manipulāciju var izskaidrot kā psiholoģisku iedarbību, kad manipulētājs, pielietojot savas prasmes, otra cilvēka psihē “iedveš” mērķus, vēlmes, attiecības, kas atšķiras no tām, kas “upurim” ir dotajā brīdi.
Pēc lekcijas kursa Manipulācijas teorija un prakse es patiesībā sapratu, ka dzīvē es manipulēju ļoti daudz un, ka ar mani tiek manipulēts daudz. Es uzzināju par daudziem manipulēšanas paņēmieniem par kuriem man iepriekš nebija ne jausmas, ka tā ir
manipulācija. Bet ikdienā izvairīties no manipulācijas nav iespējams, visur apkārt tiek manipulēts, katru dienu klausoties to pašu radio vai skatoties televīziju ar mums manipulē masu mediji.
Ja nav bijusi saskarsme šajā dienā vai brīdī ar masu medijiem tad šī manipulācija notiek ģimenē, draugu kompānijā vai aizejot un lielveikalu, kur tiek manipulēts ar mums. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties