Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:438462
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

„…Alkohola psihozes ir to psihožu kopnosaukums, kuri rodas alkoholisko dzērienu pārmērīgās lietošanas dēļ. (Pareizāk būtu dēvēt tos par metalkoholiskiem, jo tie rodas nevis tiešās alkohola darbības dēļ uz smadzenēm, bet gan galvenokārt vielmaiņas traucējuma dēļ).1
Alkohola psihozes ir atšķirīgi pēc klīniskām izpausmēm un psihiskās darbības traucējuma procesa, un rodas alkoholisma otrajā vai trešajā stadijā. Bieži to attīstībai sekmē papildus somatiskie un psihiskie negatīvismi. Parasti tie rodas nevis dipsomānijas "augstākajā pakāpē", bet gan pēc 2-3 dienām pēc alkoholizācijas pārstāšanas.
Izšķir sekojošus alkohola psihožu veidus: delīriji, halucinozes, murgainas psihozes, encefalopātijas, patoloģiskais dzērums…”2.
Tātad, var secināt, ka alkohola psihozes ir tādas psihozes, kuras rodas cilvēkam tad, ja viņš lieto pārmērīgo alkohola daudzumu. Tas ir izskaidrojams ar to, ka nokļūstot lielam alkohola daudzumam cilvēka ķermenī, tiek traucēta viņa vielmaiņa, kas faktisko „provocē” šo psihožu izpausmi.
Ir jāsecina arī tas, ka visi alkohola psihožu veidi ir ļoti dažādi un atšķiras pēc to klīniskām izpausmēm un ietekmes uz cilvēka psihiatrisko darbību. Alkohola psihozes parasti rodas alkoholisma 2-3 stadijā, kad jau dažas dienas cilvēks ir pārstājis dzert. Šo psihožu attīstībai sekmē cilvēka miesas un psihes negatīvismi.
Lai izprastu kāda ir šo psihožu izpausme, tie ir jāizpēta sīkāk.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties