Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:438315
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viens no galvenajiem Viktora Igo romāna “Parīzes Dievmātes katedrāle” tēliem ir Klods Frolo – katedrāles arhidiakons. Romānā viņš ir attēlots ar trāpīgu aprakstu, viss viņa ārējais izskats pauž viņa ļauno noslēpumainu personību, autors it kā grib izcelt viņu cilvēku masas vidū.
“Starp tūkstošām purpursarkanās apspīdētajām sejām izcēlās viena cilvēka seja, kurš, kā likās, daudz dziļāk bija nogrimis dejotājas vērošanā. Tā bija skarba, sevī noslēgta, drūma vīrieša seja. Šim cilvēkam, kura ģērbu aizsedza apkārtstāvošais pūlis, likās, bija ne vairāk par trīsdesmit pieciem gadiem, tomēr viņam jau ŗēgoja kails galvvidus un tikai deniņos bija saglabājušās retu, iesirmu matu šķipsnas; platā, augstā piere jau bija izvagota grumbām, bet dziļi iekritušajās acīs gailēja neparasta jaunības kvēle, dzīves alkas, dziļi apslēpta kaisle.” Iespējams, tieši šīs alkas bija ilgas pēc mīlestības, ilgas pēc kaut kā neizpētīta, neizjusta. Arhidiakons savas dzīves garumā nebija nevienu mīlējis un viņš nepazīst īstu mīlestību, taču kaut kas viņu saistīja klāt mazajai čigānietei, kura Klodā radīja siltas sajūtas. „Viņš neatraudamies vērās čigānietē, un, kamēr neprātīgā sešpadsmit gadus vecā meitene dejoja un kā taurenītis laidelējās par prieku visiem, vīrieša seja arvien vairāk un vairāk sadrūma.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1118151
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties