Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:437684
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  Biogrāfija    4
2.  Darbi    6
3.  Ideāltipu teorija    7
4.  Izpratīgās socioloģijas teorija    9
5.  Varas teorija    12
6.  Reliģijas teorija    14
  SECINĀJUMI    16
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    17
Darba fragmentsAizvērt

Reliģija zināmā mērā ir maģiska, tāpēc Vēbers uzskatīja, ka tai ir vieta indivīda apziņā nevis ikdienā. Reliģijas pastāvēšanas pamatā ir kompromiss starp reliģijas uzstādītajām vērtībām un cilvēku ikdienas darbībām. (Vēbers M., 2004.)
Makss Vēbers uzskatīja, ka mūsdienās pazitīvās zinātnes attīstības rezultātā cilvēce tiek vesta pretīm garīgajai krīzei, jo zinātne nespēj atbildēt uz tādiem jautājumiem, kas skar dzīves jēgu, dzīvību un nāvi. (Vēbers M., 1999.)

SECINAJUMI
Darba sākumā izvirzītā hipotēze- Vēbera teorijas ir cieši saistītas ar viņa personību un biogrāfiju, apstiprinājās. Iepazīšanās ar Vēbera biogrāfiju ievērojami atviegloja viņa teoriju izprašanu.
Jo īpaši paša Vēbera attieksme pret dzīvi izpaužas viņa darbā ”Reliģijas socioloģija”. Savas atziņas par reliģiju viņš pauž saistībā ar paša dzīves pieredzi un ģimenes dzīvi.
Varas teorija ļauj saprast Vēbera viedokli par varu un kundzību. Tā kā autors dzīvoja laikā, kad norisinājās 1905. gada revolūcija un pirmais pasaules karš viņš atziņas par varu rakstija balstoties uz paša pieredzēto un šā laika notikumiem Vācijā.
M. Vēbers kā viens no modernās socioloģijas pamatlicējiem akcentējis to, ka šīs zinātnes pamatuzdevums ir iaprast un izskaidrot norises sabiedrība. Kas arī šobrīd tiek uzskatīts par socioloģijas pamatuzdevumu. Iepazīstotiės ar šo teoriju kļūst skaidrs, kādi pētījumi attiecas uz socioloģijas nozari un kādi uz psiholoģijas zinātni.
Ideāltipu teorija atklāj kā sociologam jāvērtē iegūtā informācija, kā to skaidrot un analizēt. Tas arī ir lielākais ieguvums no šī referāta. Uzskatu, ka Vēbera teoriju zināšana ievērojami palīdżēs apgūt sociologa profesiju, kā arī noderēs uzsākot darbu šajā amatā.
.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties