Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:436693
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Darba tēma: Auras.
Ikdienā mēs bieži dzirdam un apzināti vai neapzināti lietojam vārdu „aura”. Aura savā ziņā man šķiet kaut kas mistisks, neizprotams. Manuprāt, daudziem cilvēkiem nezināmais šķiet atbaidošs, taču manī tas rosina vēlmi uzzināt ko vairāk par to.
Šo tēmu izvēlējos tāpēc, ka pirmajā brīdī, kad dzirdu vārdu „auras”, šis jēdziens šķiet tik pašsaprotams, jau zināms, bet patiesībā es īsti nezinu, ko nozīmē aura, kā to var saskatīt un saprast. Jāpiebilst, ka pusaudžiem šī tēma varētu interesēt vairāk, jo jaunie cilvēki vienmēr ir tiekušies uzzināt ko jaunu un iepazīt sevi no citiem aspektiem.
Domāju, ka šī tēma mūsdienās nav īpaši aktuāla, kaut arī cilvēkiem vienmēr ir bijusi vēlme un interese uzzināt ko vairāk par sevi. Par aurām nav īpaši daudz informācijas un uzziņas avotu.
Problēma: dažādu jomu pārstāvjiem ir atšķirīgas domas par aurām un to eksistenci. Ar aptauju un interviju palīdzību centīšos noskaidrot, ko par tām domā dažāda vecuma cilvēki, dziednieki, mediķi, kā arī reliģiskās jomas pārstāvji.
Pētījuma zinātniskā nozīme ir sameklēt informāciju par tēmu. Praktiskā nozīme ir uzzināt dažāda vecuma un profesiju cilvēku viedokļus un nostāju par tēmu.

Darba mērķis:
diagrammu veidā procentuāli apkopot informāciju, kurās tiktu uzrādītas dažāda vecuma cilvēku domas par tēmu „Auras”; analizēt kopīgos un atšķirīgos viedokļus.

Darba uzdevumi:
1. Savākt teorētiskos materiālus un apkopot iegūto informāciju par tēmu „Auras”
2. Aptaujāt savus vienaudžus un gados vecākus vai jaunākus cilvēkus par tēmu, noskaidrot aptaujāto viedokli, salīdzināt iegūto informāciju
3. Noskaidrot, vai aura pastāv, kāpēc citi to saskata, bet citi nē

Hipotēze:
Ja auras spētu saskatīt un saprast visi cilvēki un zinātu krāsu nozīmi, vairākums no viņiem sāktu melot daudz vairāk, izliktos un censtos parādīt sevi no labākās puses, kaut īstenībā aura liecina par pretējo.

Darbā izmantotās metodes:
literatūras analīze, anketēšana un intervēšana, datu analīze un to apkopošana diagrammās, teorētiskais un pētnieciskais apraksts, pētnieciskā metode.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties