Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:436238
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kungu iela.
Viens no vecākajiem 17. gs. dzīvojamo namu paraugiem Liepājā – bijusī Madam Hoijeres viesnīca jeb tā dēvētais Pētera I namiņš. Te 1697. gadā uzturējies Krievijas cars Pēteris I. Ielas pretējā pusē ir Amatnieku nams, te varat iegādāties amatniecības izstrādājumus un redzēt, kā tie top lietišķās mākslas studijā “Saiva”.

Amatnieku namā var apskatīt pasaulē garākās dzintara krelles (123 m garas un 19 kg smagas!), kas tapušas no liepājnieku dāvinātajiem dzintara gabaliņiem.
Promenāde Šī kādreiz bija slēgta zona. Tagad te ir izveidota jauka pastaigu vieta. Gājēju celiņa – laipas – virsotnē paveras skats uz ostas piestātnēm ar kuģīšiem, jahtām un strūklaku, kura atgādina jūras vilni, kas no krasta veļas Tirdzniecības kanālā. Naktī izgaismota krāsainās gaismās tā izskatās īpaši. Laiku Promenādē skaita dzintara pulkstenis.

Sv.Trīsvienības baznīca
Baznīca celta 1742.-1758. g. vācu draudzei. Tās īpašā vērtība ir ērģeles, kuras līdz 1912. gadam bija lielākās pasaulē. Ērģelēm ir 131 reģistrs, 4 manuāļi un vairāk nekā 7000 stabuļu. Šogad aprit 120 gadu kopš pēdējas ērģeļu pārbūves un to iesvētīšanas 1885. gada 1. decembrī. Baznīcā regulāri notiek ērģeļmūzikas koncerti. Grezna un bagāta ir Sv.Trīsvienības iekšējā apdare. Var uzkāpt baznīcas tornī, no kura paveras brīnišķīga Liepājas panorāma…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties